El Barcelona prolonga a Ceuta la festa de la Supercopa

Raphinha

Raphinha

EFE

El Barcelona, que diumenge passat es va proclamar campió de la Supercopa d'Espanya a Riad en vèncer el seu etern rival, el Reial Madrid, va prolongar aquest dijous a Ceuta la seva festa particular aconseguint el pas als quarts de final de la Copa del Rei amb una victòria contundent (0-5) contra el Ceuta, equip de Primera RFEF.

L'equip català arribava a Ceuta pujat a l'onada del primer títol de l'era Xavi Hernández, encara que ho feia amb moltes novetats en la seva alineació a causa de la decisió de l'entrenador blaugrana de fer rotacions per a aquest partit, donant entrada a jugadors que no van tenir minuts a la final de la Supercopa.

Xavi Hernández va posar en marxa Iñaki Peña, Bellerín, Marcos Alonso, Pablo Torre o Ferran Torres, així com altres que amb prou feines van gaudir de minuts diumenge com Kessie, Sergi Roberto o Raphinha.

El Barcelona va començar a controlar la pilota després de l'empenta inicial dels locals, cosa que va permetre a Raphinha tenir la primera opció als dotze minuts, encara que la seva rematada va impactar contra el sistema defensiu ceutí.

D'aquesta manera, el partit es desenvolupava al camp de l'equip local encara que no va ser fins al minut 29 quan va arribar la següent oportunitat amb un córner botat per Ñito González que va rematar de cap Rodri al lateral de la xarxa.

El conjunt de Xavi Hernández va prémer l'accelerador al tram final del primer temps, Raphinha va aconseguir el primer gol amb una rematada des de la frontal ajustada al pal dret de Tomás Mejías.

El segon temps, amb Gavi al camp, va ser un monòleg de l'equip català, que va ampliar les diferències als cinc minuts amb un servei de Kessie que no va desaprofitar el polonès Robert Lewandowski.

El conjunt local, amb un triple canvi a més files als unces minuts del segon acte, va aconseguir respirar durant el proper tram del partit però sense ansiós gens ni mica a Iñaki Peña. Tot i això, una jugada individual d'Ansu Fati va permetre als visitants obrir més la ferida amb el tercer gol als 69 minuts.

El Barcelona va certificar el domini amb el quart gol, de Kessie, després d'un servei del brasiler Raphinha, al qual va seguir l'entrada al camp del juvenil Ángel Alarcón per disputar els darrers onze minuts.

Al tram definitiu Ansu Fati va poder signar el cinquè al minut 84, però va desviar la pilota Tomás Mejías, però Lewandowski no va perdonar al minut 89.