Els Mossos sospiten que Bartomeu desviava diners per a finalitats personals

Un informe de la policia catalana conclou que l’expresident del Barcelona hauria aprofitat contractes amb l’empresa Amalgama

Josep Maria Bartomeu, expresident del Futbol Club Barcelona

Josep Maria Bartomeu, expresident del Futbol Club Barcelona / Arxiu

Francisco Cabezas

El tumultuós govern de Josep Maria Bartomeu al Futbol Club Barcelona va, segons els Mossos d'Esquadra, molt més enllà d'una deficient gestió. La policia catalana ha fet entrega a la jutge Alejandra Gil, responsable de la instrucció del cas Barçagate d'un informe en el qual s'assenyala l'expresident blaugrana i es revela el presumpte ús d'empreses alienes al club per satisfer assumptes personals del president, a més de pagaments a periodistes.

Així ho va revelar aquest dimecres el programa Què t’hi jugues, que posa el focus en un contracte amb l’empresa Amalgama Marketing, el propietari del qual és Miquel Sambola, a qui els Mossos estableixen com a amic personal de Bartomeu. La policia adverteix que la vinculació contractual no tindria a veure amb els serveis professionals a prestar, sinó amb "una plataforma de desviació de diners del Barcelona per interès personal de Bartomeu".

Segons la cadena SER, l'esmentada empresa tenia l'acord de facturar anualment 84.000 euros des del Barcelona. Tot i que, segons la informació requisada en els registres, la policia catalana considera que els esmentats diners servien per pagar terceres persones després de rebre les indicacions de Bartomeu.

Pilota d’Or de Messi

Tot i que Amalgama també facturava per un altre tipus de treballs, fins a arribar als 223.000 euros, i amb conceptes com una campanya per una Pilota d'Or de Leo Messi. També apunten els Mossos al fet que, en plena pandèmia per la covid-19 i mentre la directiva del Barcelona mirava d'ajustar el seu compte de despeses, el llavors president del Barcelona va ordenar doblar els pagaments a l'esmentada empresa (de 7.000 a 15.000 euros al mes).

D'entre els 223.000 euros cobrats per l'empresa Amalgama entre el 2015 i el 2020, segons l'informe dels Mossos, el 43% l'hauria percebut un empresari, un altre 29% el periodista Marçal Lorente, un 14% Miquel Sambola, i un altre 14% se'l repartirien els periodistes Albert Lesán i Albert de la Torres.

En les seves indagacions, la policia catalana no passa per alt que el germà (Óscar Sambola) i el pare de Miquel Sambola (Miquel Sambola Puebla) són gerent i president d'honor del Club Esportiu Laietà, la mateixa entitat que al seu dia va cobrar 1,5 milions d'euros per les presumptes molèsties que poguessin ser ocasionades per la demolició del Miniestadi.