El Barça goleja al Reial Madrid, en un vibrant clàssic a Dallas (3-0)

Dembélé, Fermín López i Ferran Torres van ser els golejadors de l'equip blaugrana

Aficionats del Barça i del Reial Madrid a les grades de l'estadi de Dallas

David Villafranca (EFE)

Amb el seu nom sonant en els rumors per a sortir del Barça, Ousmane Dembélé, amb un gol en una estupenda jugada de pissarra, es va reivindicar aquest dissabte i va obrir el camí per a la golejada blaugrana al Reial Madrid per 3-0 en un vibrant, intens i molt entretingut amistós disputat a Dallas (Texas, els EUA).

L'AT&T Stadium dels Dallas Cowboys, amb 82.026 espectadors (rècord per a un clàssic als EUA) i un ambient fantàstic a les graderies, va acollir aquest duel que va suposar el tercer triomf del Barça en tres amistosos contra el Madrid en terres estatunidenques (3-2 en 2017 a Miami i 1-0 en 2022 a Las Vegas).

Fermín López, amb un xut amb l'esquerra impactant per al seu primer gol amb el Barcelona, i Ferran Torres van segellar la pallissa ja en la recta final.

Encara amb el ressò de les declaracions de Xavi Hernández sobre la "intensitat" d'aquests amistosos, aquest clàssic de Dallas, amb tots dos tècnics apostant pels seus onzes de gala, va tenir de tot: des d'un penal fallat per Vinícius Jr. a sis oportunitats que van acabar a la fusta (cinc dels blancs) passant per bregues entre tots dos equips i tres lesionats abans del descans: Ilkay Gündogan i Andreas Christensen al Barcelona i Ferland Mendy al Madrid.

Llastrats per la seva falta de punteria, aquesta va ser la primera derrota del Madrid en aquesta pretemporada després de vèncer al Milan 3-2 i al Manchester United 2-0 mentre que el Barcelona es va estrenar en aquesta gira dels EUA després d'haver perdut 5-3 davant l'Arsenal.

Res d'amistós

El Barça va arrencar amb personalitat i va controlar la possessió amb un doble pivoti format per Frenkie de Jong i Oriol Romeu i molta mobilitat dels quatre jugadors en l'ofensiva.

En el minut 3, Romeu va deixar tremolant el travesser de Thibaut Courtois amb una fabulosa volea que va reflectir la sòlida arrencada culer.

Els blancs, pressionant molt a dalt, intentaven explotar els espais amb la velocitat de Rodrygo i Vinícius Jr.

No obstant això, el Barça va obrir el marcador tirant d'estratègia en una falta lateral. Ilkay Gündogan va amagar amb centrar però la va servir rasa a la frontal per a Pedri, que va trobar perfectament a un Dembélé que s'havia colat entre les línies rivals per a deixar anar un sec i dura rematada que va acabar a la xarxa.

El Madrid va estar a punt d'igualar el marcador just després gràcies a un penal per mà de Ronald Araújo, però Vinícius Jr. va manar la seva pena màxima al travesser.

El brasiler tornaria a trobar-se amb el travesser abans del descans -i Jude Bellingham també la va tirar al pal a continuació- en una altra de les abundants ocasions d'una primera part molt vistosa.

Al Barça, Dembélé, un punyal per la banda dreta davant un Mendy desbordat, va fregar el segon però el seu centre es va passejar per l'àrea petita sense trobar rematador.

A poc a poc va anar creixent el Madrid i a partir del 30 va tenir diverses oportunitats, sobretot en les botes d'un Rodrygo que es va topar amb un mur anomenat Ter Stegen.

Primer va deixar anar un míssil de falta directa que el porter va treure perfectament a mà canviada i, ja en el descompte, va rematar a boca de canó però l'alemany va presumir de reflexos per a evitar el gol.

També el Barcelona va poder marxar al vestuari amb una renda més àmplia però Dembélé, després d'un greu error de la defensa merengue, no va aconseguir superar a un Courtois enorme al mà a mà.

La primera part es va viure amb passió i diversos frecs entre els jugadors, alguna entrada lletja i fora de lloc i una tangana en l'últim tram de la meitat per a un partit que no semblava gens amistós.

Així i tot, el pitjor al descans va ser el parte de baixes ja que Gündogan i Christensen al Barcelona i Mendy al Madrid es van retirar abans de l'intela mitja part rmedi per molèsties físiques.

Un Madrid sense punteria

Era difícil que es mantingués el ritme en la represa i el partit va baixar de revolucions.

Carlo Ancelotti va optar pels vells roquers Luka Modric i Toni Kroos per a reactivar un centre del camp madridista bastant espès.

Va guanyar presència el Madrid, que de nou es va topar de cara amb el travesser amb un enorme tret de Aurélien Tchouaméni i que va fregar en tres ocasions l'empat en les botes de Vinícius Jr.

El brasiler va relliscar en el moment més inoportú quan anava a disparar des del punt de penal; després d'una gran jugada individual va estar a punt de fer un golàs però el seu xut va marxar per centímetres; i, a la recta final, va tornar a estavellar-se al travesser.

La falta de punteria la va acabar pagant cara el Madrid i el Barcelona va tancar la seva victòria amb un fenomenal xut amb l'esquerra des de fora de l'àrea de Fermín López en el 85 i el definitiu 3-0 de Ferran Torres en el 91.

[object Object]

3. Barça: Ter Stegen; Araújo (Dest, m. 76), Koundé, Christensen (Éric García, m. 28), Balde (Marcos Alonso, m. 76); Romeu (Ansu Fati, m. 76), De Jong (Abde, m. 76), Gündogan (Sergi Roberto, m. 42); Dembélé (Raphinha, m. 66), Lewandowski (Ferran Torres, m. 76), Pedri (Fermín López, m. 66).

Entrenador: Xavi Hernández

0. Reial Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy (Fran García, m. 45); Tchouameni, Valverde (Kroos, m. 58), Camavinga (Modric, m. 58), Bellingham (Joselu, m. 73); Rodrygo (Brahim, m. 83) i Vinícius Jr.

Entrenador: Carlo Ancelotti.

Gols: 1-0, m. 15: Dembélé. 2-0, m. 85: Fermín López. 3-0, m. 91: Ferran Torres.

Àrbitre: Allen Chapman. Va amonestar a de Jong, Koundé i Romeu al Barça i a Tchouameni, Camavinga, Carvajal i Alaba en el Reial Madrid.

Incidències: Partit amistós jugat a l'AT&T Stadium de Arlington, en la zona metropolitana de Dallas (els EUA), corresponent al Soccer Champions Tour i disputat davant 82.026 espectadors.