A Fontajau ningú, o almenys ningú amb la veu gaire alta,

dubtava que Ryan Stack jugaria la propera temporada a l´Akasvayu però, al final, el pivot nord-americà, amb passaport macedoni, ha acceptat una millor oferta del Kiev per jugar la propera temporada amb el conjunt ucraïnès. El representant del jugador ja tenia el contracte de l´Akasvayu sobre la taula, però la diferència econòmica entre aquesta proposta i la que va rebre des de Kiev va ser clau per a la decisió final.

M.V., Girona.

Ryan Stack no jugarà a Girona. A l´Akasvayu tenien coll avall el fitxatge del pivot nord-americà, amb passaport macedoni, i ell ha acabat canviant de decisió a darrera hora per firmar pel Kiev de Tomo Mahoric i deixar els gironins amb un nou grapat de dubtes en el joc interior. L´equip ucraïnès li va fer arribar una suculent oferta econòmica a Stack, a unes xifres on l´Akasvayuu s´ha proposat no arribar aquest any, i el jugador, que ja tenia el contracte dels gironins sobre la taula del seu agent, va decidir que la propera temporada jugaria a Kiev. I, mentrestant, a Girona es varen tornar a posar a rebuscar en el complicat mercat de jugadors interiors. Ryan Stack ja és història.

El Kiev no és un gran del bàsquet europeu, però si és un d´aquests equips de l´Europa de l´Est que estan entrant amb molta força en les competicions gràcies al seu alt potencial econòmic. Fa dues temporades, en l´edició que el Joventut es va emportar el títol, varen ser els encarregats d´organitzar la final a quatre de la FIBA Cup. Aquest any, però, han vist com el seu principal rival a Ucraina (Azovmash) els superava arribant a la final de Fontajau i, a més, fent-se amb el títol de lliga al seu país. L´Azovmash va superar el Kiev en el play-off final de la lliga ucrainesa i, ara, l´equip de la capital ha renovat el seu entrenador, l´eslovè Tomo Mahoric, i està intentant aixecar el nivell de la seva plantilla. Jermaine Jackson, Marko Maravic, Damir Rancik, Haris Muzejinovic i, finalment, Ryan Stack són alguns de les noves incorporacions del Kiev que intentarà mantenir el seu jugador clau dels últims anys: Lamarr Greer.

Ryan Stack era ben valorat a Girona per la seva capacitat d´anotar des de posicions properes i, de la mateixa manera, de més lluny gràcies a la seva bona ma de quatre o cinc metres. Stack ha jugat aquesta passada temporada a l´Olympiakòs on, entre lesions i la dura competència interior, no ha pogut fer al mateix nivell que ha exhibit en les seves temporades anteriors a l´Aris de Salònica. Aquest any, al Pireu, ha fet 4,9 punts i 3,6 rebots; mentre que en la seva darrera a Salònica va arribar fins als 13,8 punts i 5,4 rebots.

La negativa de Ryan Stack de jugar a Girona complica la construcció del joc interior de l´Akasvayu. Maceiras encara manté el dubte de Marc Gasol, Gregor Fucka i, sense Stack, l´únic interior que sembla confirmat per la temporada vinent és Darryl Middleton. Aquest, però, tampoc ha estat oficilitzat per un club que encara no ha rebut el seu contracte signat. Un darrer interrogant és el cas de Dalibor Bagaric, amb contracte per l´any vinent, però al qual es vincula la seva continuítat al que acabi passant amb Marc Gasol.

Amb el pas dels dies, l´Akasvayu sembla tenir més enllestit la confecció del joc exterior que no pas l´interior. Per fora, a més dels dos bases, ja té contractats Fernando San Emeterio, Branko Cvetkovic, Antonio Granger (a manca del contracte) i amb Roman Montañez en compàs d´espera. A dins, en canvi, tot són un grapats de dubtes, d´interrogants i cap jugador assegurat al cent per cent.