El festival de Guitarra de Blanes es presenta aquest estiu amb continguts renovats i mostrarà les diferents cares de la guitarra catalana. El certamen, que se celebrarà del 2 al 23 d'agost a l'Auditori del Centre Catòlic de Blanes i a l'església de Santa Maria de la localitat, té com a plats forts un concert de gran format en homenatge a Tolrà o una actuació de Toti Soler.

Al llarg de sis concerts es mostraran les diferents cares de la guitarra de la mà d'alguns dels intèrprets més considerats del panorama musical català: des de la música clàssica, fins a la música d'arrel popular passant pel jazz, els boleros o les havaneres. Segons destaca l'organització, aquesta proposta estiuenca ha anat incrementant, any rere any, el nombre d'espectadors. En aquesta sisena edició, el festival fa un pas endavant programant, per primera vegada, un concert de gran format amb motiu del 50è aniversari de la mort d'Eduard Toldrà. Es tracta d'una proposta que combina una posada en escena destacada (escenografia, joc de llums i imatges) amb el debut de l'Orquestra de Cambra de Catalunya. S'hi podrà escoltar el Concierto de Aranjuez, l'estrena absoluta del Guitar Concerto images (obra encàrrec del festival al jove compositor català Jordi Clapés-Bot) i Vistes al mar, del mateix Toldrà.

La resta del programa el conformen el concert de jazz del Biel Ballester Trio amb la col·laboració especial del cantant californià Randy Greer, el concert de boleros a càrrec de Quim Ramos (guitarra elèctrica) i Clara Wasserman (veu), l'actuació de Toti Soler i les havaneres i cançons de taverna del Grup Berganí.