La 12a Trobada de Cantadors d'Espolla va coronar dissabte passat a la nit la mallorquina Maribel Servera com a guanyadora absoluta del concurs, després de dues rondes prèvies i d'una renyida final a quatre. Com a culminació dels diferents actes celebrats la darrera setmana al poble d'Espolla, i especialment relacionats amb la 3a Escola d'Estiu de Glosa, el concurs va donar l'oportunitat als alumnes d'aquesta escola, i també a altres cantadors, de mesurar les seves qualitats amb les d'alguns dels coronats en edicions anteriors.

A l'esdeveniment hi van participar 16 cantadors dels quals se'n van seleccionar cinc que van haver de competir amb Ferriol Macip, Farri, actual Rei de les Nyacres; i Mireia Mena i Mateu Matas, Xurí, coronats en anteriors edicions. Ja a la fase final, van competir els tres antics reis amb Maribel Servera, que participava en el concurs per primera vegada. Des de les seves primeres intervencions, Servera va dominar l'escenari demostrant una espectacular habilitat en l'ús dels recursos lingüístics, fins al punt d'aconseguir alçar el públic de les seves cadires, i endur-se així la disputada corona.

Glosa de Vins

D'altra banda, divendres passat, i com a part dels actes paral·lels a la 3a Escola d'Estiu de Glosa, va tenir lloc a diferents places del poble d'Espolla la ja tradicional Glosa de Vins, un tast de vins de la zona amenitzat amb els comentaris del cantador Carolino, acompanyat en cadascuna de les places per diferents improvisadors dels Països Catalans.