En Maxim fa mig any que va venir a treballar i estudiar un doctorat de literatura castellana a Barcelona. Aquest mes de juliol, el jove ha decidit fer una ruta per la Costa Brava. El seu amic Arne l'ha acompanyat durant dos dies de ruta per Tossa de Mar, on estan allotjats, i Girona, les seves dues primeres parades.

Quins pobles tenen previst visitar en la seva ruta per la Costa Brava?

Després de visitar ahir Tossa de Mar i avui i demà Girona, m'agradaria anar a Cadaqués, Figueres, Olot i Ripoll, entre d'altres.

Amb quin transport viatgen?

Amb tren i bus i alguns cops fent autoestop, però pocs cops perquè el transport públic està molt ben comunicat i és molt barat comparat amb França o Bèlgica.

Algú els ha recomanat fer aquesta ruta?

Maxim: No, en el meu doctorat he estudiat coses de la història d'Espanya i en moltes apareix la província de Girona, tenia molta curiositat per venir aquí. Avui hem visitat el mercat del parc de la Devesa, les muralles i hem passejat pel centre històric. Ara volem anar caminant fins al puig de Sant Miquel i demà que l'Arne ja no hi serà vull aprofitar per anar a tots els museus de Girona com el Museu d'Història dels Jueus.

Què és el que més li ha agradat de Girona?

La ciutat és molt bonica, em quedo, però, amb la seva gent perquè són molt amables. Quan volíem una fotografia o informació sobre què visitar la gent no ha dubtat ni un moment a ajudar-nos.

I alguna cosa que no els hagi agradat?

La calor, perquè ens ha privat de poder passejar per la ciutat tranquil·lament.

S'emportaran algun souvenir de?Girona?

Sí, els records viscuts del viatge i totes les fotografies que ens hem fet.

Els agradaria tornar a visitar la ciutat?

Sí, he fet un petó al cul de la lleona, per tant si la dita és certa, tornaré a Girona, espero que no passi gaire temps.