La trobada D'aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura- arribarà el proper 1 d'agost a les deu de la nit a la seva desena edició. Per celebrar-ho, l'actuació d'aquest any comptarà amb la presència d'un dels clàssics de la música folk a Catalunya: Jaume Arnella, que actuarà acompanyat de Ferran Martínez i Toni Oró. A més, també es comptarà amb la formació garrotxina La Criatura verda, que tot i que el 2006 no estaven constituïts com a grup sí que els seus components van participar en la primera edició del concert: Pere Pau Ximenis, Francesc Tomàs "Panxito", Laura Plasència i Albert Dondarza.

El nom del concert prové del primer dels quatre versos d'una corranda que una cantadora de Riudaura va cantar a Josep Garcia, del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, en el seu treball de recerca de músiques tradicionals: Cançons i Tonades de la Garrotxa, realitzada a la dècada dels noranta i principis de segle. Aquesta recerca va cristal·litzar l'estiu de 2006 amb la publicació del llibre D'aquí estant veig una estrella: cançons de tradició oral a Riudaura.

Músics de Riudaura

Ara ja fa nou anys d'aquella edició en format de llibre i CD. Des de llavors, el concert celebrat anualment s'ha caracterizat pel segell original de la participació de cantadors i músics del poble que interpreten les seves cançons de tradició oral des d'un balcó, una finestra o un racó de la plaça del Gambeto de Riudaura. L'aportació local ve cada any de la mà dels Músics de Riudaura, enguany amb Miquel Grifell (també membre del grup ripollès Randellaires), Carles Teixidor i les germanes Marta i Anna Vilarrassa.