15 de juliol de 2017
15.07.2017

Els cellers de l'Empordà brinden a Empúries

Guardonen Eduard Puig Vayreda i la distribuïdora Alregi, fundada el 1992 i amb seu a Vilamalla

15.07.2017 | 02:04
Els cellers de l'Empordà brinden a Empúries

Els cellers de la Denominació d'Origen Empordà van brindar ahir per l'arribada de l'estiu en la seva festa anual, celebrada un any més al jaciment d'Empúries. Es tracta d'un acte festiu per a tot el sector de la vinya i el vi de l'Empordà, que a la vegada vol convertir-se en un punt de trobada amb totes aquelles persones que li donen suport incondicional. Per això, s'ha convertit en un acte social per a la comarca. Al llarg de la vetllada es van lliurar els guardons Lledoner d'Or i Bacus Emporità, que cada any es concedeixen a persones i establiments que han destacat en la difusió o promoció dels vins empordanesos.

El guardonat en la tercera edició del Bacus Emporità va ser l'enòleg empordanès Eduard Puig Vayreda, exalcalde de Figueres, un dels principals impulsors i defensors de la creació, l'any 1975, de la denominació d'origen empordanesa. Llicenciat en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili, és un destacat investigador i difusor de la cultura del vi que va ocupar els càrrecs de director general de l'Institut Català del Vi i del Consell Regulador de la DO Empordà. Actualment, és codirector de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà, de la Universitat de Girona. Puig Vayreda és un home del món del vi que també ha estat escriptor i dinamitzador cultural i social -va ser president de l'Institut d'Estudis Empordanesos i va ser fundador i president de Joventuts Musicals de l'Alt Empordà, entre d'altres entitats.

Agraïment a Alregi

Enguany, l'establiment o empresa premiada amb el Lledoner d'Or 2017 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat la distribuïdora Alregi, amb seu a Vilamalla i fundada el 1992. Al llarg d'aquests 25 anys, el grup empordanès s'ha convertit en un dels principals distribuïdors de vins, caves i licors de tot l'Estat espanyol. Una de les marques més conegudes d'aquest líder de la distribució és Wine Palace, cadena de botigues de vins, que ja disposa de 32 establiments a tot Catalunya.

Des de la seva creació, Wine Palace ha incorporat els vins de les denominacions d'origen de proximitat com una oferta destacada i diferencial de la seva àmplia gamma de vins nacionals i internacionals. La seva àmplia xarxa de botigues permet donar visibilitat a molts del vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos.

Benvinguda als nous cellers

A banda dels guardons, durant la vetllada també es va donar la benvinguda a dos nous cellers -el celler Pujol Gargol, de Massarac, i el celler de José Luis Díaz-Varela, de Mont-ras-, així com a cinc viticultors que s'han incorporat en els darrer any a la DO Empordà.

El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers DO Empordà venen actualment prop de sis milions d'ampolles a l'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook