És l'Eurocopa de les sorpreses. El torneig de l'inesperat. Una competició que trenca esquemes. En el duel més frenètic, vibrant i alegre de tot el campionat, la selecció de Gal·les va protagonitzar l'enèsima sorpresa després de derrotar Bèlgica (3-1) classificant-se així per a semifinals. Ho va fer amb remuntada inclosa i per la porta gran.

En la seva primera participació a una Eurocopa, Gal·les no només ha sortit amb vida de la fase de grups sinó que tindrà l'oportunitat de buscar l'accés a la final aquesta setmana vinent. El seu anterior gran èxit va ser plantar-se als quarts de final del Mundial del 1958, celebrat a Suècia, ronda a la que va perdre contra Brasil per 2-0.

Ben aviat, Bèlgica es va avançar al marcador amb un autèntic golàs de Nainggolan al minut 13. Tot semblava en ordre. Els belgues eren favorits i ben aviat ses posaven per davant. Però van pecar d'inexperts, tancant-se massa aviat a defensar i deixant al seu rival metres per davant. Gal·les va empatar a la mitja hora gràcies a un cop de cap d'Ashley Williams i al segon acte, Hal Robson-Kanu va protagonitzar una gran jugada personal a l'interior de l'àrea per situar el 2-1 a l'electrònic. Bèlgica va estirar les línies i això ho va aprofitar la selecció gal·lesa per sentenciar. El seu pitxitxi, Gareth Bale, establia el definitiu 3-1 al 86.