El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, va desconnectar ahir a la nit per unes hores de la seva ineludible marató d'actes de precampanya, sopant al costat de la presentadora Anne Igartiburu i l'actriu Scarlett Johansson.

Va ser en el sopar posterior al lliurament de premis del Botón-Mango Fashion Awards, que va congregar a la Sala Oval del Palau Nacional més de 350 persones, entre elles la protagonista de la pel•lícula "Vicky, Cristina, Barcelona", una de les grans atraccions de la festa.

L'atzarosa distribució de taules va fer que a Scarlett Johansson, que lluïa un minivestit de Mango de color negre i talons altíssims i que és l'actual imatge de la firma, li toqués compartir taula amb qui totes les enquestes pronostiquen que serà el president català després de les eleccions del 28 de novembre.

Mas, que arrossega també certa fama de seductor, va posar a prova la fluïdesa del seu anglès entaulant una "agradable" conversa amb Johansson, encara que no hi va haver flirteig; almenys això ha assegurat Mas avui en una xerrada informal amb periodistes després d'un acte polític.

És un misteri la impressió que es va emportar Johansson del seu interlocutor, però el que és segur és que, a Mas, la musa de Woody Allen li va despertar més sentiments paternals que desitjos carnals: a punt de fer els 26 anys, Johansson és un any més jove que la filla del polític català, segons ha recordat ell mateix.

Una noia agradable, senzilla, a la qual "no li ha apujat al cap l'èxit", ha opinat.

Mas no ha tingut problemes a reconèixer, en canvi, que va quedar gairebé enlluernat pels encants de la presentadora basca Anne Igartiburu, que en algunes ocasions es va sumar al diàleg entre ells dos.

Sembla que Mas i Johansson no van ser gaire originals a l'hora d'escollir temes de conversa mentre sopaven; per trencar el gel van començar recorrent als clàssics: vi, gastronomia, salut, la ciutat...

Mas es va interessar després per com va viure l'actriu el rodatge de "Vicky, Cristina, Barcelona", bona part de la qual transcorre a la capital catalana.

A mesura que s'anaven servint els plats, la conversa va anar derivant cap a la política: l'actriu va argumentar el seu suport explícit a la candidatura de Barack Obama, el president de CiU li va esbossar el galimaties polític espanyol i no va deixar escapar l'ocasió per donar-li quatre claus sobre les pròximes eleccions a Catalunya, que el poden convertir en el nou 'governor' (governador) català.

"Si tornes per aquí i sóc el 'governor' de Catalunya, truca'm", es va oferir per cortesia Mas en acomiadar-se.