14 de març de 2018
14.03.2018

Wim Wenders segueix el dia a dia del Papa en un documental

El film, que se centra en el llegat que Francesc ha deixat en cinc anys, s'estrenarà el mes de maig als Estats Units

14.03.2018 | 07:05

Un documental del tres vegades nominat a l'Oscar Wim Wenders sobre el papa Francesc arribarà el proper 18 de maig als cinemes nord-americans, segons va anunciar ahir el Vaticà, coincidint amb el cinquè aniversari del pontificat de Bergoglio. La pel·lícula, coproduïda pel Vaticà i titulada Papa Francesc. Un Home de paraula, tracta de seguir una jornada personal del papa Francesc. El projecte va partir de la idea del Prefecte de la Secretaria per a la Comunicació, Dario Viganó, per fer un film «amb el papa Francesc» i no «sobre» el papa Francesc.

«Ni en els meus somnis més bojos hagués esperat fer una pel·lícula sobre el papa Francesc», va assegurar Wenders, qui des del primer moment va saber que es tractava d'un projecte «completament diferent de qualsevol pel·lícula que hagués fet abans». El missatge del Pontífex és la part central d'aquesta pel·lícula, que presenta el seu treball de reforma i les respostes a les preguntes globals sobre la justícia, la immigració, l'ecologia, la desigualtat de riquesa, el materialisme i el paper de la família.

En concret, Francesc respon a preguntes de persones de tots els àmbits de la vida: a grangers i treballadors, refugiats, nens i ancians, presos, a aquells que viuen en faveles i campaments de migrants. El documental també mostra el Papa en els seus molts viatges arreu del món: Parlant a les Nacions Unides, dirigint-se al Congrés dels Estats Units, de dol amb els reunits a Ground Zero i en Yad Vashem, el Centre Mundial de la Memòria de l'Holocaust a Jerusalem, i amb els refugiats en els campaments de la Mediterrània.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema