L'obra Cronología de las bestias, de la companyia Timbre 4, escrita i dirigida per Lautaro Perotti i protagonitzada per Carmen Machi, s'ha presentat aquest dimarts al Teatre Lliure de Barcelona.

L'obra farà temporada al Teatre Lliure de Gràcia del 8 de novembre al 2 de desembre i posteriorment es podrà veure al festival Temporada Alta de Girona, el dissabte 7 de desembre, al Teatre Municipal de la ciutat.

Cronología de las bestias neix de la necessitat d'indagar fins on és capaç de mentir i mentir-se l'ésser humà. Un espectacle protagonitzat per Carmen Machi que narra la història d'una família destrossada per la desaparició del seu fill fa més de deu anys.

Un retrobament inesperat els obligarà a defensar-se, fins a les últimes conseqüències. Incapacitats per a suportar el dolor que els causa el que va passar, el que van fer i el que no van poder fer, decideixen evadir la realitat a base de mentides i enganys.

Pel camí, descobriran fins on són capaços d'arribar per fugir de la veritat. Amb paraules, accions, records. Descobriran fins a on arriba el seu compromís per evadir la dolorosa veritat que costa d'afrontar.

La posada en escena, dividida en dues realitats, permet veure què passa en el present i en el passat.

Cronología de las Bestias forma part de la programació internacional del festival i s'emmarca en el cicle Connexió Iberoamèrica juntament amb els espectacles L'omissió de la família Coleman, de Claudio Tolcachir, que es va estrenar al festival a l'octubre, i l'estrena a Catalunya d' El bramido de Düsseldorf, de l'autor uruguaià Sergio Blanco.

La mentida familiar

L'autor n'ha dit: « Cronología de las bestias busca reflexionar sobre la mentida com a mètode vital al nucli familiar. Convèncer-se a un mateix d'una cosa que no existeix. La construcció de la xarxa d'enganys i falsedats i l'indispensable compromís necessari per sostenir-ho tot».