Amb motiu de la Jornada Mundial del Malalt, celebrada dimarts passat per la festivitat de la Mare de Déu de Lourdres, Vatican News -el portal de notícies de la Santa Seu- va entrevistar el bisbe de Girona, Francesc Pardo, com a responsable del Departament de Pastoral de la Salut de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

Durant l'entrevista, el bisbe Pardo va assenyalar que «Jesús mira la persona ferida, la humanitat ferida, i per això hem de tenir ulls que veuen, que s'adonen, que miren profundament, que no són indiferents, que abracen cada persona en la seva condició de salut, sense descartar ningú, per experimentar la tendresa». També va remarcar la importància de la formació i l'actitud dels agents de pastoral, així com les condicions institucionals dels centres de salut «per tal que facilitin aquesta actitud d'atenció als malalts i a les seves famílies».

El problema de la soledat

D'altra banda, el bisbe gironí va indicar que «el gran problema de la malaltia s'expressa en la soledat» i, en aquest sentit, va explicar que «d'aquí sorgeix la invitació a deixar-se portar a Jesucrist, i en això l'agent de pastoral expressa i actualitza el que feia Jesús».