El cas Rubiales torna a l'actualitat el gest masclista d'Aznar amb una periodista

L'expresident del Govern, José María Aznar, va esquivar Marta Nebot amb una acció molt criticada ara a les xarxes

Redacció

La societat en conjunt, especialment les dones, s'han aixecat contra el masclisme del president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Jose Luis Rubiales, suspès per la FIFA, i no han dubtat a sortir al carrer per condemnar la lamentable imatge que ha donat la volta al món.

Però no fa gaire temps aquest tipus de comportaments quedaven impunes la major part de les vegades o passaven molt de puntetes, fins i tot arribant a defensar-se per una majoria molt més àmplia que ara protegeix a Rubiales.

Les xarxes socials han rescabat un exemple d'això, protagonitzat ni més ni menys que per l'expresident del Govern, José María Aznar, que va introduir un bolígraf a l'escot d'una periodista.

Corria l'any 2006 i l'informadora Marta Nebot treballava per al programa de Cuatro d'Eva Hache. En l'acte en què va coincidir amb l'antic líder de l'Executiu espanyol, va demanar-li que li signés el llibre i li va fer la següent pregunta: "Va inspirar-se vostè en el senyor Pastrana quan va dir el Moviment d'Alliberament Basc en la seva època?".

El que prèviament havia estat responsable del país, José Maria Aznar, va obeir a la primera petició i no només no va contestar la segona -cosa menys criticable si es té en compte que és habitual dins del periodisme rebre el 'no' com a resposta- sinó que va afegir el comportament masclista que centra aquestes línies i que, ara, després del succés del diumenge passat, està de nou corrent com la pólvora.

La periodista ho va condemnar

Nebot es va pronunciar diverses vegades sobre un fet que, reconeixia, no li va fer gens de "gràcia". "Vaig pensar que volia callar-me la boca i alliberar-se de mi d'una vegada", va explicar en el propi programa de l'humorista.

En un altre moment, ja a la Cadena Ser, va reiterar que no li havia semblat bé: "La gent que no té sentit de l'humor no sap com reaccionar. No saps on posar el boli i el poses allà, com a banderilla", censurava.