El Girona segueix buscant camp d´entrenament. L´experiència dels últims anys demostra que la gespa de Montilivi pateix de valent a l´hivern i que no pot absorbir els entrenaments diaris del primer equip. El camp annex de Montilivi tampoc és suficient i aquest estiu, des de les oficines del Girona, s´ha estudiat quina era la millor opció per a l´equip de Pablo Machín. El club i el GEiEG van escenificar el passat divendres 8 d´agost un acord de col·laboració que li permetrà utilitzar el camp de gespa de l´estadi d´atletisme que hi ha a Palau, ben a prop de Montilivi. Aquesta solució, però, no és immediata. La instal·lació del GEiEG s´està adaptant a les exigències d´un equip de futbol professional i l´equip de Pablo Machín segueix treballant a Montilivi, realitzant excursions fins a Navata i Blanes o fent exercicis diferents, com ahir, en què va haver-hi una sessió d´aquagym. Així doncs, a l´espera de poder anar a Palau, l´àrea esportiva està obligada a buscar alternatives. I la principal opció és anar a entrenar-se a Monells.

A la població del Baix Empordà, l´AE Monells disposa d´un camp de gespa natural en què hi juga el seu equip de Tercera Catalana i conjunts de la base. «Encara estem negociant i no hi ha res segur», explica Jordi Serradell, president del club baixempordanès. El mateix Serradell confirma que el club «està disposat» a llogar les seves instal·lacions, ja que el Girona realitzaria els entrenaments al matí, en un horari compatible als entrenaments dels equips locals. La primera plantilla de l´entitat, per exemple, només s´entrena dos dies per setmana.

Segons Serradell, els contactes entre el Girona i el Monells van iniciar-se fa unes tres setmanes, quan a Montilivi també havien estudiat l´opció del GEiEG però encara no s´havia fet públic l´acord amb l´entitat grupista. L´entesa per anar-se a entrenar a Monells està encarrilada però falta acabar de lligar alguns aspectes, com el nombre de dies a la setmana que el primer equip anirà fins a Monells i el preu del lloguer del camp que hauria de pagar el club blanc-i-vermell.

En cas que s´arribi a l´acord i que el Girona s´entreni aquesta temporada a Monells, alternant amb el camp del GEiEG, els futbolistes del primer equip hauran de repetir experiències viscudes les anteriors temporades i agafar el cotxe per fer els 27 quilòmetres de carretera que separen Girona de Monells. En altres cursos s´havia entrenat en diverses poblacions com Riudarenes, Jafre, Palafrugell o Bonmatí.

El primer partit de lliga que havia de disputar-se a Montilivi era el duel contra el Racing de Santander, programat pel pròxim diumenge 24 d´agost a les nou del vespre. La suspensió de la primera jornada, anunciada ahir per la Lliga de Futbol Professional, dóna més marge de maniobra a l´equip de Pablo Machín per seguir entrenant a la gespa de Montilivi. El següent partit a casa, si no hi ha canvi de calendari, seria el de la tercera jornada contra el Tenerife, el dissabte 6 de setembre (21.00).