Amb el tercer gol de Sandaza que sentenciava definitivament el partit contra el Ponferradina, Pablo Machín va realitzar l'última substitució que li quedava. El tècnic va enviar camí dels vestidors el davanter castellà, fos i que rebre l'ovació per part del públic de Montilivi, per donar entrada a Christian Alfonso. Eren els minuts de les escombraries i tot estava dat i beneït però, malgrat tot, quedarà com el debut oficial del davanter barceloní a la Lliga amb el Girona. Fins dissabte, el jugador cedit per l'Espanyol tan sols havia participat en el partit de Copa del Rei a l'estadi contra el Tenerife. Aquell dia Alfonso va ser titular i també va jugar deu minuts de la primera part de la pròrroga. Des de llavors però el barceloní ha acumulat suplències.

L'estrena d'Alfonso deixa sols Gerard Bordas i Jorge Palatsí com els únics jugadors que encara no han debutat a la competició regular. El porter castellonenc, suplent habitual de Becerra, té assumit que la seva competició és la Copa i davant el Tenerife va ser determinant aturant dos penals i guiant els gironins cap a la tercera ronda. Més complicat és el cas de Bordas. El manresà, màxim golejador de l'equip la temporada passada juntament amb Ortuño amb 9 gols, és l'únic jugador de camp que no ha tingut minuts a la Lliga. Sí que va participar a la Copa contra el Tenerife, on va ser titular i va signar una actuació destacada. El manresà està pagant el peatge de no haver fet pretemporada per una intervenció quirúrgica al turmell. Bordas va ser convocat per al desplaçament a Sòria però dissabte contra el Ponferradina va tornar a quedar-se a la graderia.

A l'espera d'Iñíguez

L'únic jugador que encara no ha vestit cap cop la samarreta blanc-i-vermella aquesta temporada és Pablo Iñíguez. El jugador cedit pel Vila-real està pendent de rebre l'alta mèdica després de deixar enrere un esquinç al turmell. Demà podria fer el seu primer entrenament al mateix ritme que els seus companys. La baixa de Pons per dissabte a Albacete podria obrir-li les portes, com a mínim, a la convocatòria.