"Aquesta va per tu, Jonás", es va poder sentir a la sala de premsa de Montilivi, per boca de Pablo ?Machín. La mateixa frase que van dir alguns dels seus companys de vestidor. El mateix missatge que transmetien els jugadors, un cop saltaven al camp i també després del gol de Sandaza, aixecant al vol la samarreta de Ramalho. Perquè ell, Jonás Ramalho, va ser ahir un dels protagonistes del derbi. Encara que no jugués. Encara que no ho pugui fer més aquest curs ni, com a mínim, en els propers sis mesos. Una ruptura de lligament encreuat al genoll esquerre, lesió que va patir dimecres al camp de l'Alabès, l'obligarà a posar el fre just en el moment més important de la temporada. Un cop fort per al jugador i també per al Girona. Per això mateix, l'equip, començant pel seu entrenador, va dedicar el triomf d'ahir al futbolista; un gest que arriba només un dia després que l'Athletic, el club que el té en propietat, el renovés automàticament per un any més.

"Fa molt temps ja vaig dir que tot el dolent que hem pogut viure des que sóc aquí no només ho hem revertit, sinó que ens ha fet més forts. En Jonás (Ramalho) ha demostrat que és un fora de sèrie, aguantant més de mitja hora a Vitòria amb una ruptura al genoll. Això ha fet que en Florian (Lejeune) també es posés les piles, i que l'equip hagi donat un plus més. Li dediquem aquesta victòria", deia Pablo Machín en roda de premsa.

Unes paraules que agraïa Ramalho poc després, tot just quan abandonava Montilivi. I no només es quedava amb això, sinó també amb l'actitud dels seus companys. "El més important era guanyar els tres punts i ho hem aconseguit, però és evident que el gest que han tingut tots amb mi ha estat molt bonic. Ara no tinc cap altre més remei que ajudar-los a tots plegats des de la graderia", deia el jugador, qui va rebre com una galleda d'aigua freda la notícia de la seva lesió divendres passat. "Al principi no m'ho pensava, però amb el pas dels dies, veient que tenia el genoll inflat i que em feia mal... Ha estat un cop bastant dur. No puc fer-hi res. He de pensar en la recuperació i a posar-me bé el més aviat possible", valorava. També va parlar del "bon gest" que havia tingut l'Athletic Club oferint-li la renovació per una temporada i que això el feia estar "molt content".

Satisfet amb el resultat que havien aconseguit ahir els seus companys en un derbi d'allò més dur i competit contra el Llagostera, Jonás Ramalho veu l'ascens una mica més a tocar, però admetia que "encara" no hi havia "res fet" i que per això s'ha de seguir remant com fins ara per sumar el màxim nombre de punts possibles contra el Mallorca i el Lugo en les dues jornades que resten per tancar la temporada. "Queden dues finals. Estem fent petits passos per arribar-hi, però encara ens queden dues victòries més".