La Comissió Antiviolència recorrerà al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) la multa de 1.500 euros que el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va imposar al Girona per incidents en el partit davant el Lugo i demanarà que la mateixa s'augmenti a 3.000 euros.

Segons ha informat el Consell Superior d'Esports (CSD), el recurs d'Antiviolència al TAD també sol·licitarà que se sancioni al Girona amb un partit de clausura parcial de la meitat de la grada lateral des de la qual es va llançar un objecte, amb advertència de clausura total de les instal·lacions per un partit.

El Comitè de Competició de la RFEF va multar amb 1.500 euros al Girona, amb advertència perquè en endavant eviti fets anàlegs, pels incidents davant el Lugo, jugat el 7 de juny, en què un àrbitre assistent va rebre l'impacte al coll d'una ampolla amb líquid, llançada suposadament per un espectador situat a la grada de tribuna de preferència on s'ubiquen els aficionats locals.

A més d'això, la Comissió va proposar una multa de 60.001 euros l'Inter Movistar Futbol Sala per excés d'aforament en el partit davant El Pozo Múrcia, jugat el dia 8, per al qual es va vendre un nombre d'entrades superior al de localitats disponibles.

Antiviolència va recordar que davant d'aquesta situació hi va haver un nombre d'aficionats que, tot i tenir entrades vàlides, no va poder accedir a les seves localitats i es va haver d'acomodar en cadires plegables i zones no habilitades per a la permanència d'espectadors, com escales, passadissos i zones de evacuació.

La Comissió també va acordar declarar d'alt risc el partit Cadis-Athletic Club B, corresponent a l'ascens a Segona Divisió, i les següents propostes de sanció per incidents en la fase d'ascens a Primera divisió, en partits de Segona i en la fase d'ascens a aquesta categoria.

- Multa de 3250 euros a la UD Las Palmas per deficiències en les mesures de control d'accés i permanència d'espectadors en no impedir que s'introduís i s'encengués una bengala al zona on s'ubiquen els membres de la penya "Ultranaciente" en el partit davant el Reial Saragossa , el passat dia 21.

- Multa de 3001 euros, amb prohibició d'accés als recintes esportius durant sis mesos, a un aficionat que en la mateixa trobada, fora de l'estadi i al final del partit, va agredir i va amenaçar reiteradament a un aficionat menor d'edat.

- Multa de 3001 euros, amb prohibició d'accés als recintes esportius durant sis mesos, a un aficionat que a la conclusió del mateix partit, en els voltants de la porta número 22 va insultar reiteradament als seguidors visitants i va intentar que els presents secundessin la seva actitud.

- Multa de 1500 euros, amb prohibició d'accés als recintes esportius durant sis mesos, per a quatre aficionats que als voltants de la porta 0 increpar a una treballadora del club i posteriorment van intentar saltar els torns de seguretat d'aquesta porta en el mateix partit .

- Multa de 1000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius durant tres mesos a dos aficionats que en la trobada Saragossa-Las Palmas, jugat el passat dia 17, van alterar l'ordre, mostrant clars símptomes d'embriaguesa, i van fer necessària la intervenció dels funcionaris.

- Multa de 2000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius durant tres mesos a un aficionat que en el partit Betis-Sporting, el passat dia 7, va alterar l'ordre a increpar i insultar els aficionats visitants a l'interior de l'estadi ia la zona Gol Nord i va iniciar una baralla amb un altre espectador.

- Multa de 3001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius durant sis mesos a un aficionat que al finalitzar l'esmentat partit va saltar a la zona de la fossa i va caure al terreny de joc, on va ser interceptat pels vigilants de seguretat.

- Multa de 3500 euros i prohibició d'accés als recintes esportius durant sis mesos a un aficionat que també en la mateixa trobada va insultar greu i reiteradament als funcionaris que havien establert un dispositiu de seguretat.

- Multa de 3001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius durant sis mesos a un aficionat que en la primera part del partit UCAM Múrcia-Bilbao Athletic, jugat el dia 13, i després de marcar un gol l'equip local, va saltar al terreny de joc i va ser interceptat per un vigilant de seguretat en el partit.