Els fitxatges que va realitzar el Girona durant els últims dies del mercat d´estiu van il·lusionar d´allò més l´afició blanc-i-vermella. Els noms de Borja García (Còrdova), Rubén Sobrino (Ponferradina), Pedro Alcalá (Llagostera) i Nwakali ampliaven encara més el nivell d´una plantilla ja de per si amb prou de garanties com per estar tranquils sense renunciar a cap objectiu. De moment, però, i transcorregudes tres jornades de Lliga, l´equip sembla haver perdut aquella solidesa que va demostrar a San Mamés en la victòria en el debut contra el Bilbao Athletic (0-1). Les dues derrotes consecutives contra Numància (2-3) i sobretot la de dissabte a Tarragona contra el Nàstic (1-0) han deixat les primeres sensacions negatives del curs.

És aviat, massa, com per fer valoracions però tothom té clar, Machín el primer, que la paulatina incorporació d´Alcalá, Sobrino i Borja ha de servir per reforçar les mancances de l´equip. El central de Mazarrón és, fins ara, l´únic que ha comptat amb minuts malgrat ser el darrer a incorporar-se a la disciplina gironina. Alcalá va debutar al Nou Estadi just després del gol de Jean-Luc a causa d´unes molèsties físiques de Richy. De la seva banda, Borja García va estrenar convocatòria sense poder debutar mentre que Sobrino continua recuperant-se d´una forta contusió a la cama esquerra que es va fer en un entrenament amb el Ponferradina fa unes setmanes.

Dissabte a Tarragona l´equip no va tenir la frescor mostrada tan a Bilbao com també davant el Numància en què tot i perdre, el Girona va oferir forces moments notables de futbol. El Girona va estar molt lluny al Nou Estadi de la versió d´equip sòlid i gairebé intractable que va exhibir durant tota la temporada passada. Ni rastre hi va haver d´aquell equip que concedia mínimes ocasions al rival i que, amb ben poc en atac, en feia prou per fer mal i sumar punts a cabassos. Machín ja va reconèixer que als seus homes els manca encara un punt de físic que cal trobar ben aviat. A més a més, també hauria de suposar un punt d´inflexió per a bé en aquest irregular començament de temporada l´aparició per primer cop d´homes com Borja García i Sobrino. I és que tant el madrileny com el manxec són futbolistes cridats a tenir un rol important dins aquest Girona. Borja García ja va ocupar un lloc a la banqueta dissabte a Tarragona però es va quedar sense debutar segurament a causa de la lesió de Richy. El mitjapunta madrileny ha treballat més d´una setmana al mateix ritme que els seus companys i està totalment integrat a la dinàmica del grup. La seva aparició servirà per donar descans i dosificar tant Felipe Sanchón com alguns dels dos interiors del mig del camp (Àlex Granell i Rubén Alcaraz). Una mica més trigarà, probablement, Sobrino a disputar els seus primers minuts de blanc-i-vermell. El davanter cedit pel Manchester City segueix fent treball específic de recuperació de la forta trompada a la cama que va patir durant un entrenament fa unes setmanes amb el seu antic club, el Ponferradina. L´enrenou que va generar la negociació pel seu fitxatge i posterior cessió al Girona va provocar, durant els primers dies després del cop, que el jugador no pogués centrar-se en fer una bona recuperació. Això li ha passat factura i ha endarrerit la seva posada a punt.

A l´espera de Nwakali

Qui sí que ja ha tastat el blanc-i-vermell és Pedro Alcalá. El central murcià va tenir mitja hora a Tarragona per demostrar el seu potencial en el joc aeri. Machín va situar l´ex del Llagostera a l´eix de la defensa amb Lejeune i Kiko Olivas als costats. D´altra banda i pel que fa al darrer jugador a arribar en l´últim dia del mercat d´estiu, Nwakali, encara no hi ha cap previsió d´arribada a Montilivi. El polivalent defensor nigerià estava pendents de temes burocràtics la setmana passada per poder desplaçar-se cap a terres gironines. Un cop solucionats els tràmits, Nwkali s´hauria d´integrar a la dinàmica dels entrenaments i passar a ser una alternativa més tant pel carril dret, l´eix de la defensa o fins i tot el pivot.