l'únic cop que el girona ha guanyat dos partits seguits a montilivi.Tortolero celebra un dels gols al Vila-real B (2-1)Quatre dies abans, els gironins havien doblegat el Còrdova (3-1) fent un pas més cap a la permanència a Segona A.

El Girona té l'oportunitat dissabte de fer un pas de gegant en la lluita per la permanència si és capaç de superar el Bilbao Athletic a Montilivi. Els homes de Pablo Machín estan convençuts que la victòria contra el Ponferradina de diumenge passat va suposar un punt d'inflexió a la temporada que els ha de fer fer el pas endavant tan esperat. Per confirmar la reacció però, primer caldrà superar el filial basc, cuer de la categoria, que arribarà amb la intenció de buscar tres punts per seguir aferrant-se a la salvació. El grapat de disgustos que acumula el Girona a Montilivi darrerement farà de ben segur que a la plantilla no hi hagi cap mena de confiança pel fet de tractar-se del cuer. Al mateix temps, tothom és conscient, ?Machín el primer, de la dificultat que representa aconseguir dues victòries en dos partits seguits com a local a la categoria. De fet, fins ara cap equip ho ha aconseguit aquesta temporada i tradicionalment, ha estat una missió d'allò més complicada els darrers anys.

El repte, tanmateix, no li és desconegut al Girona. I és que de les deu vegades ocasions en què els gironins han disputat dos partits seguits a Montilivi, tan sols un cop han pogut fer el ple. Va ser la temporada 2011-12, quan amb Javi Salamero a la banqueta, el Girona va doblegar el Còrdova (3-1) i el Vila-real B (2-1), que van visitar consecutivament en quatre dies Montilivi. A més a més, aquell doble triomf va suposar la permanència matemàtica a Segona A dues jornades abans de finalitzar la Lliga. A les visites de Còrdova i Vila-real B s'hi va afegir la del Recreativo, contra el qual el Girona va empatar (0-0). La seqüència de tres partits seguits a Montilivi va ser deguda a una modificació del calendari que va incloure el duel contra el Vila-real B -fixat d'entrada al març, en la jornada 30- enmig del doble compromís contra Còrdova i Recreativo, corresponents a les jornades 40 i 41.

Majoria de decepcions

Deia Raül Agné, ja fa més de set anys, quan el Girona era un club novell en això del futbol professional, que guanyar dos partits consecutius com a local era molt complicat. El de Mequinensa segurament havia revisat les estadístiques d'una Segona A nova per a ell però també ho afirmava basant-se en les experiències pròpies com a entrenador del Girona a Segona B, i Palamós i Peralada a Tercera, amb el quals tan sols en una ocasió, de cinc intents, ho va aconseguir. Aquella reflexió d'Agné recordant la dificultat de sumar els sis punts seguits quan un equip encara dos partits consecutius al seu estadi va pesar com una llosa a Montilivi durant quatre temporades fins que Javi Salamero, el curs 11-12, va trencar amb el malefici.

La doble victòria a l'estadi del Girona contra el Còrdova (3-1) i el Vila-real B (2-1) és l'únic precedent positiu del conjunt blanc-i-vermell en les vuit temporades que duu consecutives a la categoria de plata. Aquell èxit va arribar després de cinc intents fallits els cursos entre 08-09 ( 4 punts contra Elx i Castelló i 4 també davant Osca i Celta) 09-10 (1 punt davant Las?Palmas i Albacete), 10-11 (2 punts contra Las Palmas i Elx) i 11-12 (1 punt contra Múrcia i Celta).

El doble triomf contra Còrdova i Vila-real B ha quedat com un oasi en un desert. I és que des de llavors, el Girona ha desaprofitat cinc ocasions per repetir l'èxit. La 12-13, el Xerez va aixafar la guitarra als de Rubi, mentre que la 13-14 amb Javi López es van sumar 4 punts contra Jaén i Lugo. L'any passat només es van sumar dos punts contra Albacete i Sabaldell). Aquest curs, els de Pablo Machín van treure el primer 0 de les seqüències en perdre contra Còrdova i Elx el mes passat. Dos resultats que van deixar l'equip en una situació molt delicada.