Si l'any passat va ser Àlex Granell l'home que, juntament amb el porter Isaac Becerra, va ser més utilitzat per Pablo Machín, aquest any l'etiqueta se l'ha de penjar un jugador que arribava aquest passat estiu i que s'ha convertit en el fitxatge revelació:?Kiko Olivas. El central ho ha jugat tot i, a més, a un excel·lent nivell. El d'Antequera és l'únic futbolista de camp de la primera plantilla del Girona que ha jugat tots els partits de Lliga. Tots.

Va ser fitxat del Sabadell, després de viure un dramàtic descens a Segona B, i assenyalat per molts com el «quart central» de la plantilla. A?l'hora de la veritat, Kiko Olivas s'ha convertit en un fix indiscutible en les alineacions de Pablo Machín. Ha jugat els 24 partits de Lliga (els mateixos que el porter Isaac Becerra) i només ha descansat un quart d'hora, pel que acumula 2.145 minuts en el que portem de temporada. Temps suficient per marcar 3 gols i veure dues targetes grogues.

No és una situació gens estranya per a Kiko Olivas, que s'ha fet un fart de tenir protagonisme a la majoria d'equips en els que ha jugat. Després d'uns primers anys sense massa pes a Màlaga i Vila-real, el curs 09/10 va jugar un total de 33 partits amb el filial «groguet», abans de col·leccionar-ne 35 en el mateix equip un any després (aquell exercici també va disputar 4 partits amb el primer equip). La campanya 11/12, tres quarts del mateix:?36 partits amb el Vila-real B. Va fitxar pel Còrdova i de nou va arreplegar un bon grapat de participacions:?29. A?Sabadell s'hi ha estat dos anys i en tots dos ha estat indiscutible a l'eix de la defensa:?34 i 39 partits, de manera consecutiva.

Curiosament, Kiko Olivas és l'únic jugador de camp que ha jugat els 24 partits de l'actual Lliga entre el Girona i el Llagostera. Al bàndol blaugrana, cap futbolista ha tingut participació en totes les jornades. Ni jugador, ni tampoc porter. c. r. girona