En la primera part de la temporada, Cristian Herrera era un més a la llarga llista de davanters que no aconseguien que l'Almeria donés bons resultats. Ni amb Sergi Barjuan, ni amb Joan Carrillo, ni amb Néstor Gorosito a la banqueta, l'ara davanter del Girona va tenir protagonisme i, de fet, amb els nou partits que va jugar amb l'Almeria, Cristian Herrera havia acumulat bastants menys minuts (217) que els que porta jugats en els cincs partits que ja li ha donat Machín d'ençà que va arribar en el mercat d'hivern: 362 amb quatre titularitats (a Almeria només havia sortit dos cops d'inici). Ara, i després d'estrenar-se la setmana passada com a golejador amb el Girona marcant en la victòria davant el Mirandés, Herrera jugarà demà com a visitant al camp de l'Almeria en un partit que assegura no tenia encerclat amb vermell en el calendari. «Ni he mirat el calendari del Girona, vaig partit a partit i aquest és un més. No ens hem de tornar bojos, fer-ho el millor possible, i tornar a córrer com ho hem fet en aquests últims set partits», apunta un davanter que dissabte passat a Montilivi va fer parella amb Dejan Lekic però que, en canvi, demà podria retrobar-se amb Jaime Mata com a parella després que el madrileny complís un partit de sanció.

«És un partit més en el qual necessitem els tres punts i hem d'anar a guanyar sent conscients que ens trobarem un partit difícil per la circumstància en què estan ells; nosaltres hem d'anar amb la màxima humilitat a buscar els tres punts», detalla el davanter canari que, als seus 24 anys i després d'haver tastat la Primera Divisió amb l'Elx i no tenir continuïtat amb l'Almeria, ha firmat ara per dues temporades amb l'equip de Montilivi, on el consideren una aposta de futur. «És un molt bon jugador, crec que a Almeria es va trobar amb una plantilla amb molts davanters, però aquí ens està demostrant molt compromís i fam de jugar. Esperem que, com a mínim, el puguem gaudir els dos anys que ha firmat», explica sobre Herrera un dels pesos pesants de la plantilla gironina, Àlex Granell.

Aliè a les anàlisis sobre res que vagi més enllà del partit de cada cap de setmana, Herrera deixa clar que no ha de mostrar res a ningú de l'Almeria. Ni a Néstor Gorosito ni a cap altre tècnic o directiu. «No he de demostrar res a ningú, vaig venir aquí i estic fent el de sempre, jugar a futbol, ajudar l'equip i divertir-me. Allà tinc molts bons companys, els desitjo sort i ara jo em dedico a fer la meva feina aquí», assegura Herrera, que els nou partits, la majoria només pocs minuts, que va tenir a l'Almeria no va marcar cap gol.

Amb el més que probable retorn de Jaime Mata a la convocatòria, Pablo Machín tornarà a tenir moltes alternatives a la davantera per jugar demà a Almeria. El tècnic fa roda de premsa aquest migdia i, a la tarda, els divuit escollits ja marxaran cap Andalusia.

Amb Felipe i Sobrino lesionats, i Borja Garcia consolidat com a tercer migcampista per davant del doble pivot, Machín té quatre davanters per dues places: Herrera, Mata, Lekic i Jairo. Un dels quatre puntes podria quedar fora de la llista que oferirà l'entrenador aquest mateix migdia.