L'ambició i el pas endavant de què parlava Quique Cárcel la setmana passada segueix prenent cos. Fer el play-off d'ascens aquesta temporada sembla complicat però no és impossible. Mentre l'equip lluita per intentar ficar-s'hi en el darrer tram de temporada Quique Cárcel va perfilant ja el futur. El director esportiu blanc-i-vermell, renovat fins al 2019 fa pocs dies, va assegurar-se la continuïtat d'Aday Benítez i d'Àlex Granell fins al 2018 el mes passat. Cárcel ja va avisar que el capítol de renovacions no s'aturaria aquí i ahir mateix el club va anunciar l'ampliació i millora de contracte de Pere Pons fins al 2018. El migcampista de Sant Martí Vell, un dels jugadors franquícia de Montilivi, veu així recompensada la seves contínues brillants actuacions amb la samarreta blanc-i-vermella els darrers temps. De fet, Pons és un dels valors amb més potencial que té el Girona i ja l'estiu passat va rebre l'interès de diversos clubs per incorporar-lo. Amb una clàusula fins ara de 3 milions d'euros caldrà veure si amb el nou lligam, la xifra varia i si hi ha algun equip disposat a fer el pas de passar per caixa i endur-se un dels grans actius de Montilivi.

Tot va començar el 2002, quan amb 9 anys es va incorporar al planter del Girona procedent del Celrà. Des de llavors, Pons no ha parat de créixer futbolísticament. Durant la seva etapa de formació va anar cremant etapes i guanyant-se la confiança dels tècnics gràcies a la seva fam. Marrà i persistent, no va parar fins a treure el cap al primer equip en un partit de Copa del Rei a El Molinón contra l'Sporting (setembre del 2012). Tenia 19 anys. Aquella mateixa temporada, amb Rubi a la banqueta, gaudiria de 10 partits a Segona A i viuria el play-off fallit contra l'Almeria. El curs següent el començaria al primer equip amb Ricardo Rodríguez (13 partits) però l'arribada de Javi López li va restar protagonisme. Veient que podia quedar-se estancat, va acceptar de bon grat una cessió a l'Olot, d'on va tornar fet un home. Abans de marxar, el llavors director esportiu Oriol Alsina el va lligar perquè no quedés lliure a l'estiu. A partir d'aquí la història ja és més coneguda. La temporada passada Pere Pons va ser un dels millors migcampistes no ja del Girona sinó de la categoria. Tant és així que Cárcel, veient que li podrien prendre de les mans perquè encara tenia un contracte dels més baixos de la plantilla, va millorar-l'hi i ampliar-l'hi fins al 2017.

La nova revisió de contracte fa que Pons continuï lligat una temporada més a Montilivi (2018) i, a més a més, el de Sant Martí Vell veu actualitzada la seva situació econòmica. Mentrestant, Pons, poc amant d'aquests temes, continua la seva recuperació de l'edema que va patir a la cuixa.