Pablo Machín ho té molt clar: "Quan acabi el partit mirarem a quants punts estem dels de dalt i quin marge tenim respecte a la permanència, volem ser ambiciosos però el primer objectiu de la temporada, salvar-nos, encara no està assegurat ni de bon tros i de les bones sensacions dels dos últims partits no en podem viure". La derrota al camp de l'Almeria i l'empat contra el Leganès van arribar en dos bons partits de futbol del Girona, com notable també havia estat l'anterior (victòria 2-0 davant el Mirandès a Montilivi), però havent sumat aquests quatre dels últims nou punts possibles els gironins no en fan prou per atrapar equips com, per exemple, el Saragossa que fa set jornades que no coneix la derrota. Per tenir un plantejament ambiciós el Girona necessita sumar punts i el primer escenari on pot fer-ho és a La Romareda, on l'equip entrenat per Pablo Machín jugarà aquesta tarda (17.00) amb les mateixes armes amb què va empatar contra el Leganés fa vuit dies atès que, finalment, Àlex Granell no ha entrat a la llista de convocats.

El Girona no ha guanyat en les dues últimes jornades, però tampoc ho ha fet malament futbolísticament i, poc amant de "fer canvis sense motiu", Pablo Machín repetirà el mateix esquema del passat cap de setmana amb Rubén Alcaraz i Eloi Amagat en el doble pivot amb Borja García per davant. En la punta d'atac, Jaime Mata podria tornar a entrar, o no, en aquesta lluita de tres davanters -el madrileny, Cristian Herrrera i Dejan Lekic- per dues places que sembla que ja serà una constant fins a final de temporada.

El Girona s'agrada quan es veu al mirall. Està jugant un bon futbol i incorporacions en el mercat d'hivern com Herrera o Lekic han aixecat al nivell del grup que, però, per un motiu o un altre porta ?menys punts en el sarró del que ell mateix creu que mereixeria. Fa setmanes que la gent pronostica un enlairament definitiu dels gironins cap a la part alta de la classificació, però aquest no acaba d'arribar i Saragossa no sembla el millor per aconseguir-ho.

L'arribada a La Romareda del gironí Narcís Julià i, després, de Lluís Carreras han reviscolat futbolísticament la capital aragonesa que, setmana a setmana, veu com l'equip es va acostant on, de fet, hauria de trobar-se per història, pressupost, afició i plantilla: lluitant per l'ascens. El Saragossa ha encadenat set jornades sense perdre després de fer molts canvis al gener i s'ha acabat perfilant com un dels grans candidats a ocupar una segona plaça d'ascens directe que, amb el Leganés en el lideratge , ni Alabès, ni Còrdoba, ni molt menys Osasuna o Oviedo han sabut consolidar. Fins i tot el Nàstic somia ara a acabar-se-la quedant.

El Saragossa no perd un partit de Lliga des del passat 31 de gener, 2-1 al camp de l'Almeria, però la setmana següent va derrotar el Leganés a La Romareda, 1-0 amb un gol d'Ángel a poc per acabar, i ja no ha tornat a conèixer la derrota. És per això que a Lluís Carreras no el preocupa el teòric bon moment del Girona, perquè "a passar per una bona ratxa no ens guanya ningú" i, a més, el tècnic català reconeix que el bon moment pel qual passa el seu equip està fent engrescar la ciutat i les bones entrades a l'estadi aragonès són una gran ajuda. "En el Girona el factor ambiental li pot anar en contra", apuntava Carreras en un pensament que Machín ja havia fet seu aquesta mateixa setmana. "Sempre he pensat que els equips que cada partit poden posar més de 10.000 espectadors al seu estadi comencen la temporada amb sis punts més que la resta".

Per al partit d'aquesta tarda, el tècnic de Sant Pol de Mar no podrà comptar per lesió amb Marc Bertran, Wilk, Erik Morán i Jaime, aquest últim en el tram final de la seva recuperació, a més del porter Bono, convocat amb la selecció del Marroc tot i que, des de fa setmanes, el titular era Manu Herrera. Carreras ha deixat fora Diamanka i tornaran a l'onze titular jugadors com Lanzarote i Cabrera. El primer es va perdre el partit contra el Tenerife per un problema gastrointestinal i el segon els dos últims per una tendinitis en un adductor.