El?Girona segueix avançant en la seva posada a punt i un cop aterrat de terres britàniques continua preparant-se per l'exigent temporada. Després de dos compromissos de nivell durant l'estada a Manchester, contra el filial del City (3-2) i el Blackburn Rovers (1-1), aquest vespre el conjunt de Pablo Machín disputa el tradicional Torneig Costa Brava contra tot un històric com és l'Olympique de Marsella (3/4 de 9). El conjunt francès manté la vitola d'equip gran malgrat que ve d'una temporada irregular en què va acabar en una decebedora 13a posició. Això sí, al seu palmarès hi figuren 10 lligues franceses, 10 Copes i una Lliga de Campions aconseguida el 1993 contra el Milan. Sens dubte un dels rivals amb més caixet que han disputat el torneig els últims anys. El?Girona és el vigent campió després de superar l'Espanyol el curs passat (3-0) i en els últims anys equips com l'Espanyol, el Sevilla, el Barça B, el Mallorca o l'Almeria també s'han endut el torneig.

Malgrat l'entitat del rival, el duel d'aquest vespre no deixa de ser un partit de pretemporada. És a dir, que Pablo Machín farà proves i donarà minuts, en principi, a molts jugadors. Una jornada per seguir creixent i veure els progressos que ha fet l'equip en aquest primer tram de pretemporada a l'espera d'un exigent calendari d'amistosos que li ve tot seguit. Tot i que la intenció del tècnic sorià és repartir molt els minuts, tot sembla indicar que dos jugadors no podran participar en el partit d'aquest vespre. Són Richy Álvarez i Javi Álamo, tots dos amb molèsties físiques i que ahir van sotmetre's a proves mèdiques per determinar si pateixen res greu.

Els aficionats que s'acostin a l'estadi sí que podran veure en acció per primera vegada els nous fitxatges René, Bounou, Juanpe, Menéndez, Portu, Longo a més a més dels recuperats Cifuentes, Ramalho i Sandaza, Vivancos (repescat de l'Hèrcules) i de Manel (Sabadell) que probablement serà cedit. Les cares noves, les noves equipacions i la il·lusionant temporada que es dibuixa han fet que el partit hagi despertat força interès i expectació. A més a més també està prevista la presència de força aficionats de l'Olympique. Els francesos no estan signant una bona pretemporada i tan sols han guanyat un partit aquest estiu (contra el Nimes 0-1). La resta han estat derrotes contra Arminia (1-0), Lausanne (2-1) i Colònia i empats davant l'Aachen (0-0) i Ajax (2-2). El d'avui és el penúltim duel dels de Passi -l'últim serà contra el Palerm- abans de debutar a la Lliga rebent el Tolosa el 14 d'agost.

Seixanta-un anys després

El duel d'avui no serà el primer enfrontament de la història entre el Girona i l'Olympique. Cal remuntar-se més de mig segle enrere per trobar un precedent quan a l'estiu del 1955 el Girona va fer una gira per la Costa Blava en què es va mesurar al Niça (4-1), Olympique (5-2) i Menton (0-5). Malgrat el triomf contra el Menton, les golejades en caixades a Niça i al Vélodrome contra l'OM van fer que, segons les cròniques de l'època, la Federació prohibís el Girona fer cap més sortida més enllà dels Pirineus degut als «mals resultats obtinguts». L'onze del Girona contra el Marsella va ser Roura, Garriga, Curta, Muñoz, Pallàs, Pujolràs, Pell, Parés, Viñas, Torras i Coll. Parés, que no es quedaria a l'equip, va ser l'autor dels dos gols abans que fos substituit per l'entrenador Emilio Aldecoa, que va disputar uns minuts com a jugador a la segona part. Aquella temporada 55-56, el Girona acabaria ascendint a Segona Divisió després de superar l'Arenas de Getxo.