Amb només 20 anys Dani Nieto va madurar de cop quan en la seva primera experiència com a professional el curs 2011-12 va viure de tot i més a Montilivi. Tres entrenadors, Delgado posant a la venda el club per un euro, mals resultats i finalment una salvació miraculosa de la mà de Javi Salamero en la qual ell va tenir força a veure. Guarda un gran record de la seva etapa, l'extrem mallorquí, que admet que sempre és «especial» jugar contra el Girona. Després de Montilivi ha passat per Alcorcón, Barça B, ha tastat la Primera amb l'Eibar i també ha jugat a Grècia amb l'Skoda Xanthi. Aquest gener va decidir tornar a la Lliga i va acceptar l'oferta de dos anys i mig del Numància.

Després d'una temporada i mitja a Grècia, ja en tenia prou de ser fora?

Quan vaig marxar tenia clar que l'objectiu era tornar i jugar al màxim nivell ja fos a Segona A o a Primera. Em va arribar l'oferta del Numància, que m'oferia dos anys i mig i estabilitat, i no m'ho vaig pensar.

Ha fet bons anys a Segona A i debutat a Primera. Té ganes d'explotar definitivament?

He jugat en equips importants però encara soc jove i confio tornar a l'elit. Vull fer un bon any i arribar a Primera altre cop.

Va quedar satisfet de l'experiència grega?

Sí. El primer any ho vaig jugar tot essent el màxim golejador i màxim assistent de l'equip. És un futbol diferent que m'ha permès jugar contra grans equips com l'Olympiacos o el Panathinaikos. Tot i això, tenia ganes de tornar.

A banda del Numància, va tenir altres ofertes?

Sí, de Segona A un parell més i també de l'estranger.

Sí que va ser estranya la seva sortida de l'Eibar a pocs dies de tancar-se el mercat d'estiu 2015.

Em van dir que no comptaven amb mi a manca de tres dies per tancar-se. Va ser un gest lleig. Les plantilles de Segona A estaven totes tancades i vaig haver de marxar a l'estranger.

A Sòria ha jugat de moment cinc estones. Amb les baixes que té l'equip, es veu de titular?

Això depèn del míster. M'agradaria molt. És complicat quan arribes al gener entrar en la dinàmica del grup ja fet. A més a més, la competència és diferent que a Grècia.

Ja s'hi va enfrontar amb l'Alcorcón i el Barça B però li és especial jugar contra el Girona?

Sí, oi tant! Va ser el meu primer equip de professional i li tinc molta estima. Vaig debutar-hi a Segona A i guardo un gran record de la gent, l'equip, els companys...

De companys de la seva època en deuen quedar ben pocs ja...

Em sembla que en Richy i prou i a la resta quasi tots de jugar-hi en contra.

Després de jugar al Girona va fer la pretemporada amb el primer equip de l'Espanyol i del Barça. Què li va faltar per tenir més oportunitats?

Doncs a l'Espanyol no ho sé pas. Vaig fer-hi una pretemporada força bona i encara no ho entenc. No sé per què no comptaven amb mi perquè no m'ho van dir. I això que vaig fer-hi tota l'etapa de formació. Al Barça, ja tenia 22 anys i van apostar més per nanos fets a casa. Jo vaig anar-hi per reforçar el filial.

Debutar a Primera amb l'Eibar va ser un somni fet realitat?

Sí. Tot i que m'hauria agradat tenir més continuïtat i jugar més partits. Treballaré per tornar-hi.

El punt sumat a Sevilla dilluns els ha donat tranquil·litat?

Tot el que sigui sumar és bo. Ens falten un parell o tres de victòries a casa i algun empat a fora per segellar la permanència.

Es tem a Sòria per la salvació?

Ara comencem a dir que si perdem ens podem ficar en un embolic. Si juguem com fins ara, no patirem.

Veia el Girona ja a Primera quan tenia 11 punts d'avantatge?

Sincerament, sí. Vaig pensar que si no puja aquest any, potser no ho torna a tenir tan bé mai més. L'any passat també es deia el mateix i ara hi tornen a ser. Porten tres derrotes seguides però estan fent un any increïble i tenen marge de sobres per pujar.

Per a vostès, és bo o dolent que el Girona arribi després de tres derrotes?

Dolent no ha de ser però depèn de com es miri. Vindran amb ganes de tallar la mala ratxa tot i que també estan en el pitjor moment de la temporada.

Creu que a la tercera serà la vençuda per al Girona?

Sí. Tenen prou marge i a més a més els rivals també ho haurien de guanyar tot.

Què en destacaria, del Girona actual?

M'agrada molt Borja García. És un jugador similar a mi, amb qualitat i bon xut. M'agrada Granell també i sempre he tingut predilecció per Eloi Amagat. Tenen un equiparro.

Què va suposar per a vostè la seva cessió al Girona?

Va ser tota una experiència. Un altre món. Els companys de seguida em van ensenyar com era el futbol professional. Vam tenir tres entrenadors i ens vam salvar al final. Recordo també el hat-trick a l'Alcoià. Va ser un bon any però potser em va agafar massa jove.

Els embolics de Josep Delgado els recorda?

Amb 20 anys no afecten tant aquestes coses.

Ha pogut tornar mai al Girona?

Al gener, el meu agent em va oferir però estaven segons, en una gran dinànica i no es va fer.