Jugar 41 partits, col·leccionant més de 3.200 minuts i marcant 8 gols no només li ha servit a Cristian Portugués 'Portu' per guanyar-se una ampliació de contracte, sinó que també ha servit perquè el murcià tingui el reconeixement unànime de l'afició i directiva. Portu és un dels futbolistes més estimats. També és valorat als despatxos; tant, que el director esportiu Quique Cárcel va ben afanyar-se a retenir-lo i recompensar-lo. El primer, per espantar tots aquells clubs que tinguin la intenció de fitxar-lo. I el segon, perquè els seus números bé s'ho mereixen, a entendre dels criteris de Cárcel i companyia. Un altre motiu, i també igual de vàlid, perquè des de Montilivi es vol convertir el migcampista en un dels «referents» d'aquest equip avui i també el dia de demà. Content com un gínjol, Portu va ser el protagonista ahir a la sala de premsa de l'estadi, on va descartar una hipotètica sortida seduït per l'interès d'altres equips, assegurant que si es queda a Girona és perquè «no hi ha millor lloc per a mi».

Secundat pel director general Ignasi Mas-Bagà i pel director esportiu Quique Cárcel, Portu va parlar d'unes negociacions «bastant ràpides» que en cap moment van perillar d'arribar a bon port. «Les dues parts estàvem molt contentes. Només calia posar-se d'acord i ha estat realment fàcil», deia. Tant, que el contracte del de Beniel ha passat d'acabar el 2019 a fer-ho el 2021, dos anys més tard. Perquè al cap de Portu només hi ha la idea de seguir al Girona com més temporades millor. «Espero que el meu futur aquí sigui llarg. Tinc ganes de seguir fent història de la mà d'aquest club. No tenia cap dubte de continuar i m'hi sento molt a gust. Des del primer dia em van acollir de meravella i a la ciutat i al club m'hi sento com a casa», es justificava.

Va parlar de simples «rumors» quan se li va preguntar per si li havien arribat propostes d'altres clubs, repetint un cop més que el seu futur és i serà blanc-i-vermell. «Estic content a Girona. El meu cap és aquí des del primer moment i s'ha complert que pugui seguir-hi durant molts anys». Deia tenir moltes «ganes» i també «il·lusió» en la propera temporada, on és conscient que li caldrà remar per un lloc a l'onze. «Hauré de lluitar per guanyar-me la titularitat. Tots començarem de zero. Serà una categoria nova i estic il·lusionat per començar a entrenar. Serà quelcom històric per a mi i també per a l'entitat». Desconeix encara quins seran tots els seus companys de vestidor i com li aniran les coses a l'equip en el debut a Primera, però ell té clar que «el projecte és molt sòlid i ambiciós» i que hi ha «molta gent sàvia al darrere» treballant que «saben fer les coses molt bé».

A banda de reconèixer que aquesta ha estat «per èxtis i números la meva millor temporada» i d'assegurar que la intenció és «superar-la», Portu va dir estar en un núvol només un any després d'haver baixat a Segona B amb l'Albacete. «El futbol són moments. L'actual és molt bo, una temporada després de patir amb el descens. Ara vinc de fer un gran any, de pujar a Primera i m'han renovat el contracte. No puc demanar més. A més, estic a un equip on se m'estima».

Cárcel, de la seva banda, va explicar que aquest moviment del club ha estat fet, sobretot, «des de la perspectiva del seu rendiment» i no pas pels interessos d'altres equips. «Portu ha rendit, s'ha convertit en un jugador important que ha crescut amb nosaltres. Té 25 anys i pel seu perfil s'ha de convertir en un referent per a nosaltres. Té uns valors i un ADN que s'escau amb el que estem buscant», explicava. No va revelar en cap moment quina és la seva actual clàusula de rescissió, limitant-se a dir que «n'estem molt contents amb». «La idea és que segueixi creixent amb nosaltres. Confio molt en ell», va rematar el director esportiu.