Dijous al vespre, just després de la victòria de la pretemporada contra l'Oldham, Pablo Machín decideix acabar amb l'estrany i llarg silenci que havia mantingut aquest estiu. Fins dijous, ni una sola roda de premsa. Ni en el primer entrenament, ni abans de marxar a Manchester a fer la concentració a les instal·lacions del City, ni tampoc després del primer partit a Nottingham. No era una decisió estrictament seva. El club havia imposat una mena de llei de silenci. Poques aparicions de jugadors que, quan parlaven, ho feien advertits que s'havia de passar de puntetes del tema del City i, sobretot, dels seus quatre nous, o futurs, companys que s'han entrenat cada dia amb ells a Manchester, encara que no pugessin al bus de l'equip el dia de la sortida de Montilivi, però que no han pogut jugar en cap dels dos amistosos ni aparèixer en fotografies o vídeos vestits amb els colors del Girona. «Van tot el dia amb màscara perquè no els reconegueu», era una broma recurrent per definir una situació prou clara: Fins que els propietaris del City no enllesteixin, firma inclosa, la compra de la majoria accionarial del Girona no es concretaran les cessions de Maffeo, Douglas Luiz, Aleix García i Marlos Moreno. Una venda que, després de setmanes d'avançar mandrosament pels corriols de la burocràcia, ja està enllestida i s'anunciarà ben aviat, fet que permetrà el que Machín va insinuar dijous quan va trencar el seu silenci a Oldham: «Espero tenir més jugadors el proper partit». I aquest partit és el de dimarts a Palamós contra el Brighton.

Pablo Machín no va llançar les campanes al vol. Ni va voler pressionar més el club perquè s'afanyés a portar-li jugadors. Va parlar sent conscient que l'acord estava més que ben encaminat.

Dijous a la nit, abans de respondre que sí, que aquell dia finalment atendria la premsa, Pablo Machín ho va consultar. No ho va fer amb els responsables de premsa de Girona, ni amb Delfi Geli o Quique Cárcel que, com dimarts a Nottingham, van veure el partit al costat de Txiqui Begiristain. Machín en va parlar amb Emilio Gutiérrez que, encara que la seva incorporació no ha estat mai anunciada ni figurava a la llista de l'staff que el Girona va fer públic que viatjava a Manchester, està integrat al cos tècnic del primer equip gironí, com un més, des de finals de la passada temporada. Sobre el paper, el tècnic colombià no forma part del Girona, el seu càrrec era el de director de projectes de City Football Services, però assisteix a tots els entrenaments i, ubicat al costat dels analistes, pren nota de tot el que passa en els partits. Dijous a Oldham, abans de contestar que sí que faria declaracions, va parlar amb Emilio Gutiérrez que el va «assessorar» de com encarar les preguntes. Just abans de començar a respondre, Machín va tornar a ser requerit per Gutíerrez, que li volia comentar, en privat, un parell de detalls més.

I, influït o no per Emilio Gutiérrez, Pablo Machín es va mostrar molt conciliador amb els problemes que ha patit en aquesta pretemporada amb una plantilla encara a mig fer. «Estic tranquil, perquè confio molt en el projecte, en la feina que fa Quique Cárcel», va dir el preparador, que també va tenir molt bones paraules per a la decisió de fitxar Cristhian Stuani. «Hem de valorar molt l'arribada d'un jugador internacional amb una selecció puntera com l'Uruguai. Stuani és un luxe per al Girona i, a més, amb ell tenim un jugador molt compromès perquè volia venir».

Sobre l'arribada de cares noves, Pablo Machín va al·ludir, sense citar el seu nom, als quatre jugadors que té entrenant-se amb ell des de fa dies. «Com tots sabeu i espereu aviat podrem tenir més jugadors, espero que per al proper partit», va explicar Machin que, dimarts, jugant a Palamós i contra un rival de Premier League (Brighton), segur que es vol estalviar haver de fer la murrieria de provar d'enganyar l'àrbitre fent actuar a la segona meitat futbolistes que havien estat canviats a la primera amb dorsals diferents a les samarretes. La presència dels quatre cedits del Manchester City li pot evitar haver-ho de fer.