La cita d'ahir estava marcada en vermell al calendari dels aficionats del Girona. Era la primera vegada que els seguidors blanc-i-vermells tenien l'oportunitat de veure el seu equip en directe a les comarques després de l'estada a terres britàniques. Una ocasió immillorable per veure de primera mà les cares noves que presenta l'equip en la seva estrena a Primera Divisió. No hi eren totes però una bona colla sí i algunes de ben fresques com Aleix Garcia o Maffeo. El resultat era el de menys, com sempre a la pretemporada. Encara que el partit fos una llauna, l'afició va marxar satisfeta de veure els seus lluitar i entregar-se sobre la gespa. La jornada a Montilivi havia començat poques hores abans amb l'anunci en cadena, amb una hora de diferència, de les cessions per part del Manchester City d'Aleix Garcia, Marlos Moreno i Douglas Luiz. La presència dels tres nous jugadors gironins, a més a més de Maffeo, que enceta la seva tercera cessió al club, era un dels grans atractius del partit. El pivot tarragoní va ser titular deixant unes sensacions prou positives actuant en la teòrica posició de Pere Pons. També van formar d'entrada Iraizoz, que va fer una bona intervenció a cop de cap de Hemed, Boulaya, que va passar desapercebut, i els joves Soni i Diaby. A la represa van aparèixer la resta de noves incorporacions, Douglas Luiz, Marlos Moreno, Bernardo, Stuani. Cap, però, va tenir l'encert o la punteria necessària per desfer l'empat sense gols amb què havia començat el duel.

Del clima humid i plujós d'Oldham o Nottingham, on l'equip havia jugat els seus primers partits aquesta pretemporada, el Girona va passar ahir a la xafogor de Palamós en el primer test de màxim nivell. Sobre la gespa dos equips de Primera Divisió, els gironins i un Brighton Hove & Albion que enguany també competirà a la Premier League i que, malgrat no sortir amb el seu onze de gala, va demostrar un ritme al qual els gironins encara no estan avesats. Tot arribarà. Les cames pesen a aquestes alçades d'estiu.

Ben poca presència ofensiva va tenir el Girona a la primera part. El camerunès Soni es buscava les garrofes fent la guerra pel seu compte entre els centrals anglesos que poca cosa li van permetre. Rere seu Boulaya es va deixar veure amb un parell de sotanes sense transcendència. El desplegament físic d'Aleix Garcia, molt esperonat per Machín des de la banqueta, va ser una de les notes positives. El d'Ulldecona també va mostrar la seva gran qualitat tècnica amb bons desplaçaments llunyans i en els serveis a pilota aturada.

Una única arribada va tenir el Girona durant els primers quaranta-cinc minuts i va ser en una segona jugada en què Eloi Amagat va servir una pilota mil·limètrica al cap d'Alcalá. La rematada del murcià va sortir desviada. Els visitants, sense dominar, sí que van mostrar-se més incisius. La pressió sobre els gironins els va permetre robar força pilotes i generar accions de perill. El desencert de Gross i les bones intervencions d'Iraizoz van evitar que el marcador s'obrís.

A la represa, Machín va canviar tot l'equip sencer donant minuts per primer cop a Douglas Luiz i Marlos Moreno, a més a més de Bernardo, que ja havia jugat a Anglaterra. La manca de recanvis als carrils va fer que Portu actués per la dreta en una posició inèdita per a ell, acostumat a actuar sempre en posicions més avançades. Els detalls tècnics de Douglas Luiz -que va actuar d'interior- i les ganes de Marlos Moreno van ser, juntament amb l'incansable pressió de Pere Pons, algunes de les notes destacades d'una segona part un pèl més entretinguda però tampoc sense clares ocasions de gol per part gironina. L'equip no s'atura en la seva exigent preparació i aquest matí torna a la feina a Riudarenes. Divendres hi ha partit contra el Barça B i dissabte el rival serà el Getafe a Puertollano.