El Girona de Pablo Machín es va entrenar ahir al matí a les instal·lacions de Riudarenes, tot i l'aturada de la lliga aquest cap de setmana pels partits internacionals. Al final de la sessió, el migcampista Cristian Portugués, PortuPortu, va valorar molt positivament l'inici de campionat que ha protagonitzat l'equip a Primera Divisió: «Començar amb quatre de sis punts està molt bé. Hem arrencat en una bona dinàmica, competint bé, i cal que seguim treballant sense aturar-nos», va explicar davant dels mitjans de comunicació.

En cap moment, Portu no va fer fàstics a l'aturada de la competició. Considerava el murcià que «sempre s'agraeix tenir un descans com aquest de partits perquè és bo tenir moments de recuperació. Aquesta setmana segurament ha sigut més de baixada, però la vinent ja estarem al cent per cent per preparar-nos i intentar treure els tres punts de San Mamés». El jugador considerava també que una de les claus de la temporada serà fer-se el màxim de fort a Montilivi. De moment, un empat i una victòria contra l'Atlètic de Madrid i el Màlaga.

Qüestionat sobre la seva situació personal, després de ser titular en les dues primeres jornades, Portu va admetre que «qualsevol futbolista el que vol és estar sempre al camp. Quan surto, intento competir al dos-cents per cent. Ara el míster confia en mi i jo el que vull és tornar-li aquesta confiança». Ell és un dels set jugadors que continuen de la campanya passada i que ja han sortit d'inici en els dos primers partits de la competició. Ja havia debutat a Primera amb el València, però «aleshores tot era bastant diferent. Jo estava al filial i vaig tenir alguna oportunitat. Ara, aquí a Girona estic totalment adaptat a l'equip, els companys coneixen el meu estil i el meu joc ha progressat bastant».

També va valorar l'esquema de Pablo Machín, amb tres centrals, carrilers i un sol punta de referència. «El nostre sistema de joc té moltes variants i aquesta n'és una. Tant Borja García com jo estem molt a gust amb aquest plantejament i l'equip està competint bé, que és el més important», va subratllar.