El Girona ja coneix quin serà el primer rival aquesta temporada i tot el camí que haurà de recórrer en la seva segona temporada consecutiva a Primera. L'estrena serà, com el curs passat, a Montilivi i al davant hi haurà el Valladolid, l'equip de tota la vida i on es van formar el primer i el segon entrenador del Girona, Eusebio Sacristán i d'Onésimo Sánchez. Un equip acabat de pujar de Segona A i que, juntament amb el Girona, és l'únic de tota la categoria que encara no s'ha reforçat. El sorteig, per primera vegada a la història de la Lliga dissenyat de manera asimètrica, va traçar la resta de jornades de Lliga. El primer plat fort serà de seguida, tot just després de la visita del Valladolid, a la segona jornada i també a Montilivi, amb la presència del Madrid. El tres vegades consecutives campió d'Europa serà el segon rival del Girona a la Lliga amb el record a la retina encara ben fresc de la victòria de la temporada passada per Sant Narcís. Un històric 2-1 gràcies als gols d'Stuani i Portu que van dur el deliri a Montilivi i que, de passada, van confirmar l'escalada de l'equip a la classificació. Tampoc trigarà gaire el Girona a enfrontar-se al Barça. Serà tot just a la 5a jornada de Lliga al Camp Nou (23 de setembre). El curs passat el Girona va caure contra el conjunt blaugrana per un contundent 6-1. A Montilivi, l'equip de Valverde no vindrà fins al 27 de gener, en la 21a jornada. El retorn de Machín com a rival a l'estadi no serà fins a la 35a jornada de Lliga, al maig. Pel que fa al primer duel contra l'Espa­nyol, serà a la 13a jornada a Cornellà.

Segurament l'entitat del Valladolid no és la mateixa de l'Atlètic però el conjunt castellà comptarà amb el factor il·lusió que tenia el Girona el curs passat pel fet de ser un equip acabat de pujar. En aquest sentit, Granell recordava ahir la importància d'assegurar els primers tres punts del curs a casa. «L'any passat érem nosaltres els que teníem la il·lusió del nouvingut. Serà un factor que intentaran aprofitar. Hem d'intentar superar-los per començar amb bon peu», deia. El gironí, a més a més, emplaça tothom a Montilivi. «La il·lusió per començar és la mateixa. Espero que l'afició ho visqui amb el mateix sentiment i il·lusió com a l´estrena de l'any passat», destacava. El Valladolid compta amb l´exGirona Kiko Olivas i és a punt de concretar la cessió de Keko Gontán. Isaac Becerra continua a l´equip però podria sortir.

Enfrontar-se als equips grans a les primeres jornades de Lliga acostuma a ser positiu per a conjunts de menys potencial. Enguany, a més a més, hi ha hagut Mundial i són una bona colla els jugadors d'aquests equips grans que encara han d'incorporar-se a l'equip per iniciar la pretemporada. «Segurament que sí que és bo rebre'ls aviat pel fet que acumularan poques sessions de feina i pocs mesos de treball junts. Tant Barça com Madrid tenen gairebé tota la plantilla d'internacionals. Si els hem de rebre, ja ens va bé fer-ho al principi perquè segurament tindrem alguna opció més de vèncer-los que no pas si els agafem en la dinàmica de la temporada avançada», reflexionava.

La temporada comptarà amb tres jornades intersetmanals: contra el Betis a casa (29 setembre) i a l´abril (3 i 24) als camps de l´Atlètic i Celta. Enguany, a més a més, hi haurà Lliga el dissabte 22 de desembre, en què el Girona rebrà el Getafe.

Consulta el calendari del Girona FC a la Lliga 2018/2019

Consulta el calendari complet de lliga de la Primera Divisió.