La victòria al camp del Rayo Vallecano d'ahir es va veure d'allò més entelada per la notícia de la mort de l'expresident del club Josep Gusó als 60 anys, víctima d'una llarga malaltia. L'empresari gironí va arribar al càrrec a finals de la temporada 2004-05 en substitució de Narcís Roche i aquell mateix any va veure com el Girona baixava de Segona B a Tercera Divisió.

L'etapa de Gusó com a president del Girona va acabar-se a l'estiu del 2010 quan, un any després d'haver aconseguit convertir el club en Societat Anònima Esportiva, va vendre'l a Josep Delgado.

Amb Gusó de president el Girona va celebrar dos ascensos, un a Segona B i un altre a Segona A. El 2007, en el segon intent, el Girona va tornar a Segona B en l'eliminatòria contra l'Alcalá (06-07). Només un any després, el Girona encadenaria un segon ascens consecutiu i tornaria a Segona A mig segle després de l'última vegada. El retorn al futbol professional és segurament la fita més destacada del club sota la seva presidència. Gusó tastaria la LFP i gaudiria de l'estrena amb victòria a Vigo (0-1) en aquella il·lusionant primera temporada a la categoria de plata (2008-09).

Al final d'aquell curs, Gusó va ser capaç de concretar, en una complicadíssima i enrevessada operació financera, la conversió del club en SAE. Es tractrava d'un requisit necessari i imprescindible per continuar a Segona A i evitar així el descens administratiu. Gusó passava a ser el màxim accionista del club i president del Consell d'Administració. L'estiu del 2010 i després de molts problemes econòmics sobretot de deutes amb els jugadors Gusó, finalment, va posar punt i final a la seva etapa al capdavant del club.

El gironí va vendre el seu paquet accionarial, el majoritari, a Josep Delgado, desvinculant-se definitivament del club. D'ençà de la seva sortida, Gusó, poc amant dels focus mediàtics, havia trepitjat ben poc Montilivi tot i que mai va deixar de seguir de ben a prop l'actualitat del seu club. Finalment ahir al vespre, la malaltia amb la qual conviviva des de feia uns anys va acabar amb la seva vida.