Els passats 16 i 17 de març, com hom va poder llegir a les pàgines d'aquest diari, la Penya Immortal Girona va celebrar la seva I Convenció a Lloret de Mar. A l'acte es va homenatjar els integrants de la plantilla del Girona FC que l'any 1992 va jugar la promoció d'ascens a la Segona Divisió. Aquesta fita de fa 27 anys va coincidir amb el naixement de la nostra associació, fruit de l'entusiasme d'un grapat d'habituals a l'estadi de Montilivi. Des de llavors el tarannà de la penya ha estat sempre el mateix: donar suport al Girona a tot arreu on sigui possible i viure el futbol de manera festiva i desenfadada amb totes les aficions que l'entenen com nosaltres. No hi ha millor manera d'ennoblir el nom del nostre club i la nostra ciutat que fent amics per tots els camps d'Espanya on el seguim i donant als seguidors visitants la rebuda que a nosaltres ens agradaria tenir a cada indret on viatgem per animar a l'equip.

Aquesta temporada hem fet honor a aquests ideals. A gairebé cada matx disputat pels homes d'Eusebio fora de casa hem tingut presència d'algun immortal, si bé han sigut El Alcoraz, RCDE Stadium, Mestalla i el Santiago Bernabéu els estadis als quals ens hem desplaçat de manera massiva. A terres aragoneses, a més, vam tenir una trobada de germanor amb els companys de la Peña Fenómenos Oscenses, que va repetir-se a la seu de la Penya Papar­res a la segona volta. En les hores precedents als partits com a locals hem confraternitzat amb un bon nombre de penyes rivals a la nostra seu o en restaurants gironins: Valladolid, Reial Madrid (tant en Lliga com a la Copa del Rei vam tenir prèvies amb la Peña Madridista Girona), Celta, Betis (amb els companys de la Peña Bética ­Girona-Olot a la qual vam assessorar en la seva fundació), Eibar, Rayo, Alabès i València. A totes aquestes reunions cal sumar-hi les organitzades per altres agrupacions blanc-i-vermelles a les quals també ens hem sumat per fer pinya.

L'activitat immortal d'aquest exercici no es limita només a viatges i trobades. Hem dut a terme un ampli ventall d'accions, com ara la campanya de recollida de llet per al Banc dels Aliments, la Quina de Nadal, un torneig de futbol 7 a Barcelona amb penyes d'altres equips com poden ser River Plate, Boca Juniors o Nacional de Montevideo o uns premis de reconeixement als socis més destacats. La gran cloenda de la 2018/2019 serà l'assistència, sota el paraigües de la Federació de Penyes del Girona FC, de 25 dels nostres membres al Congrés Nacional de Penyes organitzat per Aficiones Unidas a Madrid el proper mes de juny. Una ocasió més per seguir fent d'ambaixadors del gironisme.