Tampoc va ser el dia. L'Athletic va confirmar que Montilivi és una bicoca per als rivals aquesta temporada. De fet, això tothom ho sabia després de cinc mesos sense que el Girona hagi guanyat cap partit com a local. Una estadísitica esgarrifosa i que sembla que s'hagi de trencar cada jornada que l'equip juga a l'estadi. Però no. Ni per estadística el Girona guanya a Montilivi. Eusebio assegura pràcticament en cada conferència de premsa que no troba el motiu pel qual l'equip no sap guanyar a l'estadi. Ja són nou les jornades que encadenen els gironins sense guanyar a casa i que, amb la derrota d'ahir, veuen com es consoliden com el pitjor local de Primera. No va ser un gran partit dels gironins que tot i això van anar-se'n a la mitja part amb avantatge al marcador gràcies a un gol de Stuani. Semblava que seria un partit d'1-0, d'aquells que gràcies a la solidesa defensiva i un golet amb el clatell, servien per donar punts no fa tant a l'equip. No va ser així i a la segona part, l'equip va fondre's. Williams i Raúl García van capgirar el marcador en cinc minuts (m. 52 i m. 57) per donar un avantatge que ja no deixarien prendre's. El Girona amb més de mitja per endavant hi va posar molta voluntat però no va fer-li ni pessigolles. Tocarà patir encara una mica més.

Content amb el rendiment de Muniesa al camp del Leganés, Eusebio va decidir donar-li continuïtat al pivot per davant de la defensa, en el lloc reservat a Douglas Luiz. La presència del lloretenc va ser una de les sorpreses d'un onze que va comptar amb les novetats d'Iraizoz en el lloc del lesionat Bounou i de Raúl García que va tornar al lateral esquerre deixant Valery a la banqueta. El tècnic mantenia l'aposta pel 4-1-4-1 que tan bon rendiment havia donat d'ençà de la victòria al Santiago Bernabéu. Això sí, Borja García tornava a escorar-se d'entrada a la banda esquerra. De la seva banda, l'Athletic es presentava sense Muniain a l'onze i amb Williams i Raúl García com a jugadors més avançats. L'objectiu era doble: trencar amb la sequera de cinc mesos de victòries a Montilivi però, sobretot guanyar.

Malgrat que la bona dinàmica de l'equip convidava a ser optimistes el fluix rendiment ofert a l'estadi feia que l'afició blanc-i-vermella no les tingués totes. Contra el València, en l'última jornada a l'estadi havia vist com un gol en el darrer minut feia que el gran partit de l'equip se n'anés en orris (2-3) en una altra garrotada a casa. Afortunadament, aquest Girona rutlla de fàbula a domicili i amb els tres punts de Leganés encarava el duel d'ahir amb un coixí de 9 respecte el descens. Tocava això sí, fer un partit com a mínim com el del València per tenir opcions. La intensitat no hi va faltar d'entrada i Pere Pons va fer aixecar dels seients els aficionats amb una internada marca de la casa que quasi acaba amb gol. Tot i aquest intent inicial, era l'Athletic qui tenia la pilota i triangulava al mig del camp buscant la velocitat de Williams o el cap de Raúl García. El partit era distret. Amb intensitat i ritme i els dos equips buscant, amb precaucions, la porteria rival. Un cop d'esperó de Williams a mans d'Iraizoz seria la primera ocasió clara del partit.

El Girona ho intentava però o fallava l'última passada o el control, com en una gran assistència de Borja García que Portu no va saber aturar. S'havia superat la mitja hora de joc i el Girona encara no havia xutat a porteria. Esperava el moment. Com un depredador amb la seva presa a qui aguaita fins que veu l'oportunitat per clavar-li la mossegada letal. Així ho va fer, qui si no, Cristhian Stuani que va guanyar la partida en el salt a Íñigo Martínez per rematar de cap una centrada de Raúl García des de l'esquerra. Un gol marca de la casa de l'uruguaià que servia per a què el Girona obrís la llauna.

La mitja part va ser tranquil·la a Montilivi però només començar la represa l'Athletic va passar per sobre del Girona i va capgirar el marcador. Els bascos van sortir amb una marxa més mentre els d'Eusebio semblava que havien deixat les piles al vestidor. Williams, sol de cap al segon pal, va rematar al fons de la xarxa una bona centrada de Yuri Berchiche des de l'esquerra per empatar el partit (m. 52). El gol va fer mal al Girona al mateix temps que reforçava un Athletic molt més còmode al terreny de joc. Tant, que només cinc minuts després (m. 57) Raúl García feia el segon rematant, també a plaer entrant des del darrere, una centrada de Williams. En un tres i no res, l'Athletic havia capgirat el marcador. La depressió s'instal·lava a Montilivi.

El Girona estava grogui. Tanmateix hi havia temps de sobres per reaccionar. Eusebio va moure peça retirant Muniesa per fer entrar Valery, alliberar Borja García i buscar una mica més de profunditat per les bandes. El guió del partit li havia sortit perfecte al Girona a la primera part. Havia estat sòlid al darrere, controlat un tímid Athletic i marcat en la primera i única rematada entre pals. Tanmateix, l'escenari era completament diferent, el mateix de les últimes jornades a l'estadi en què l'equip ha hagut de dur la iniciativa i, llevat d'alguns moments contra el València, no se n'havia sortit.

A un quart d'hora pel final, ­Eusebio va jugar-se-la definitivament fent entrar Doumbia per Ramalho i endarrerint Valery al lateral dret. El Girona tenia quinze minuts per buscar un empat i Granell va estar a punt d'aconseguir-ho amb un xut centrat des de la frontal que va atrapar Herrerín. Era tot just el segon xut entre pals del Girona en tot el partit. Una mostra evident que l'equip anava mancat d'idees a la parcel·la ofensiva i, sobretot, que quan ha dur el pes del partit li costa. Ben col·locat i més experimentat, l'Athletic deixava passar els minuts mentre el Girona no li feia ni pessigolles. Portu feia la guerra pel seu compte, Doumbia no entrava en joc i a Stuani ja no li arribaven pilotes. Roberts tampoc va ser la solució i Montilivi va veure com la maledicció continua. Per fortuna, dimarts el Girona juga a Madrid. I aquest any, sempre li quedarà Madrid.

GIRONA 1 - 2 ATHLETIC

GIRONA: Iraizoz; Ramalho (Doumbia, min. 75), Alcalá, Juanpe, Raúl García; Muniesa (Valery, min. 63); Pere Pons, Granell, Borja García (Patrick Roberts, min. 87), Portu; i Stuani

ATHLETIC: Iago Herrerín; Capa, Unai Núñez, Íñigo Martínez, Yuri; Dani García (San José, min. 73), Beñat; De Marcos, Raúl García (Kenan Kodro, min. 80), Cordoba (Balenziaga, min. 83); i Williams

GOLS: 1-0, Stuani (min. 37); 1-1, Williams (min. 52); 1-2, Raúl García

ÀRBITRE: Sánchez Martínez (comitè murcià). Ha amonestat Juanpe, Portu (Girona); Capa, Raúl García, Íñigo Martínez, Beñat (Athletic)

ESTADI: Montilivi, 10.652 espectadors.