Quan el Girona va entrar en l'espiral de derrotes que el va acabar condemnant al descens, una part de l'afició va reclamar a crits la destitució d'Eusebio Sacristán. Quique Cárcel, però, es va mantenir inflexible i va decidir mantenir el castellà malgrat la caiguda en picat de l'equip a la classificació. Ahir Pere Guardiola va defensar la decisió i va parlar del descens.

El descens

«Fins les últimes 6 o 7 jornades l'equip estava relativament bé pel que som. Teníem el quart pressupost més baix de la categoria»

Guardiola va analizar també els motius que han dut el Girona a perdre la categoria. El copropietari recorda que en certs moments de la temporada «els petits detalls» han jugat en contra dels gironins. «Fins a les 6 o 7 darreres jornades, l'equip estava relativament bé, pel que li tocava. Cal recordar que érem el quart pressupost més baix, molt a prop del tercer. La temporada anterior havia estat boníssima i l'objectiu primer i absolut era mantenir-se. No ha pogut ser». Per a Guardiola hi ha hagut dos moments crítics durant la temporada. Primer durant la ratxa de gener i febrer que va acabar amb derrota a Montilivi contra l'Osca. «Ens havíem ficat en un petit problema però gràcies a les victòries contra Madrid, Rayo i Leganés ho vam revertir». L'altra va ser el letal que acabar amb el descens. «Vam arribar als últims 10 partits amb 34 punts. Ningú hauria pres cap decisió llavors. No se n'havia de prendre cap. Contra l'Espanyol a Montilivi estàvem empatats a punts i ens vam guanyar amb un gol al final que va tocar el pal i rebotir a l'esquena de Bounou», detalla.

La no destitució

«Destituir-lo hauria estat el més fàcil però vam mantenir-lo perquè hi confiàvem»

Guardiola és del parer que la decisió de mantenir Eusebio fins a final de temporada va ser la cor­recta. «El vestidor hi confiava molt i el dia a dia era important. Vam fer que el que tocava. És fàcil dir que s'havia d'haver fet abans. Potser a Valladolid no vam estar del tot bé però després a Sevilla vam gua­nyar. El més fàcil hauria estat fer-lo fora però el vam mantenir perquè hi crèiem. Vam analitzar-ho i parlar-ne molt. Al final la decisió del VAR de no xuilar penal contra el Llevant, un petit detall, podia haver-ho canviat tot».