Segons va dir ahir Quique Cárcel durant la seva presentació, caldrà esperar encara un temps perquè l'afició del Girona pugui veure en acció Joaquín Zeballos, perquè el jugador necessita un temps d'adaptació i de posada a punt. De ben segur que ben pocs seguidors del Girona han vist jugar Zeballos i, alhora, van quedar parats quan el club va anunciar la seva incorporació. Qui sí que el coneix bé és Patricio D'Amico, l'entrenador que el va fer debutar amb 17 anys a la Primera Divisió de l'Uruguai amb el Deportivo Maldonado. «És un golejador amb molta personalitat, intel·ligent, potent a la rematada i que té sempre la porteria com a referència», assenyala. D'Amico també està convençut que Zeballos «es guanyarà l'afició del Girona gràcies al seu cor i entrega».

D'Amico, juntament amb el seu germà bessó Fernando, va jugar a Segona A amb el Badajoz el curs 1998-99. Si bé la categoria ha canviat força, considera que les característiques del futbol europeu beneficiaran les qualitats del nou davanter del Girona. «El campionat uruguaià és molt més directe que l'espanyol. Segur que es beneficia dels bons camps i de la menor marca física que hi ha a Espanya. Sí que haurà de controlar, això sí, el tempo del joc de la categoria», afegeix.

D'Amico va dirigir Zeballos al Maldonado durant dues temporades. Eren els dos primers anys com a professional del nou jugador gironí, que després de passar per Huracán i Juventud fa el salt a Europa amb 23 anys. «Em fa recordar una mica a mi amb la meva experiència al Badajoz. Jo aleshores estudiava dret a Buenos Aires i ell està cursant comptabilitat a Montevideo. És un noi molt intel·ligent, molt bona persona i professional». D'Amico revela també que va recomanar uns quants cops el fitxatge de Zeballos a l'Argentinos Juniors, amb el president del qual l'uneix una bona amistat.