Mai és fàcil acomiadar-se. I encara menys quan estimes irracionalment com Àlex Granell ho fa pel Girona. L'acte de comiat que va tenir lloc ahir a Montilivi parlava per si sol. Ni la pandèmia va impedir el reconeixement cap a un futbolista d'una magnitud enorme pel club blanc-i-vermell com la del capità. Això sí, mascareta, distància de seguretat i totes les mesures necessàries per prevenir la Covid-19 sobre la gespa de l'estadi. Van assistir-hi les persones més importants per al migcampista, sense les quals res hauria estat possible.

El primer de tots i qui ha marcat tota la trajectòria futbolística de Granell: el seu pare. «Als cinc anys em va apuntar al Girona i cada cop que jugava a Montilivi ja era a la Tribuna alta esperant que el seu fill sortís tan sols a escalfar. Mai va fallar», va dir. Precisament, el seu pare és el responsable que «estimi el Girona com un fill». També la seva dona, que «ha vist la profunditat de les decepcions i m'ha recolzat» impedint que caigués i ara li donarà «la seguretat» que necessita acompanyant-lo a La Paz.

Tampoc es van perdre l'acte els seus companys d'equip. Aday, Stuani, Juanpe, Gumbau, Calavera, Samu Sáiz, Bernardo, Juan Carlos, José Suárez, Santi Bueno... Bona part de la plantilla va donar-li suport en un moment «complicat» però que algun dia havia d'arribar.

La derrota del play-off contra l'Elx va desencadenar el final d'una etapa i Granell així ho va entendre. També Francisco, que va «prioritzar» el que sentia el capità «abans que els interessos club». Se'n va agrait, demostrant-ho amb el tracte honest i proper que ha tingut sempre per totes aquelles persones que envolten el Girona. L'entrenador i el cos tècnic també hi eren per acompanyar l'excapità en l'acte de dir adeu.

«Mai havia somiat com seria el meu comiat, però si l'hagués hagut de triar d'alguna manera de ben segur que seria així», va assegurar. Més problemàtic va ser seguir la roda de premsa per via telemàtica. La transmissió que feia el club per Youtube va tenir molts problemes tècnics i en diversos moments l'audio es tallava.

El Girona sempre serà casa seva

Ja no només per ser el jugador amb més partits al futbol professional del Girona, sinó per la qualitat humana que té. Granell representa l'essència blanc-i-vermella i això el club ho sap més que ningú. És per això que, a banda de fer-li entrega d'una samarreta amb el dorsal 233, que són els partits que ha disputat a la LFP, el president Delfí Geli va obrir-li les portes a tornar per formar part de l'estructura en un futur. «Això no és un adeu. Dignifiques l'orgull gironí, ets el referent per a molts nanos i creixeràs molt com a persona amb aquesta nova experiència. Estic segur que vindràs més preparat per ajudar-nos a ser millors. El Girona ha de ser gran amb gent com tu», va etzibar Geli. A partir d'avui el futur de Granell s'escriurà a 10.000 quilòmetres de casa.