Cinc partits de lliga jugats fins ara no són suficients encara per poder determinar quin serà l'objectiu real d'un Girona que encara té molt a corregir, que anirà a més a mesura que es pugui compactar i que creixerà quan Cristhian Stuani estigui disponible per jugar. Les tres derrotes s'han produït en jugades individuals aïllades: una d'Arijanet Muric en un error de càlcul en una jugada aparentment fàcil i dues expulsions similars fora de lloc a Gijón i Lugo. Enric Franquesa i Antonio Luna van deixar l'equip en inferioritat numèrica quan van rebre dues vermelles per dues entrades dures, a destemps, en l'últim minut de joc de la primera part, amb el marcador 0 a 0 i el partit controlat. Les errades pesen i pel que portem de campionat els gironins han regalat massa punts a uns adversaris que fallen poc.

L'aportació dels nous. La tornada de Bernardo Espinosa a l'eix ha de servir per fer oblidar el rendiment que va donar Ignasi Miquel en el tram final de campionat. Als laterals, Jordi Calavera sembla consolidar-se a la dreta a l'espera de poder veure el brasiler Yan Couto, que degut als seus compromisos de seleccions encara estarà uns dies fora. A l'esquerra, Luna sembla passar per davant d'Enric Franquesa. L'experiència és un grau i tot i l'errada de Lugo l'ex de l'Eibar i el Llevant, entre d'altres, s'hauria de consolidar en una demarcació on cal millorar les aportacions ofensives. Al mig, la incorporació de Monchu és la gran notícia per a un equip que necessitava aire fresc a la zona de creació. L'ex del Barça s'està consolidant a l'onze titular de Francisco. Aporta equilibri atac-defensa, pressiona amb intensitat buscant la recuperació després de pèrdua, en atac decideix quan toca jugar en curt per buscar la calma en el joc o bé accelerar mitjançant passades en profunditat, té arribada des de segona línia i ja s'ha estrenat com a golejador. Sebas Cristóforo també ajuda defensivament en les tasques del doble pivot, en una posició de més contenció allibera en algunes jugades Gerard Gumbau deixant-lo amb més possibilitats ofensives. Qui també sembla cridat a fer-se un lloc al mig camp és el jove del filial Ibra Kébé. Ja va tenir minuts a les primeres jornades i va guanyar-se la titularitat a Lugo. En atac tot fa pensar que els recursos ofensius del Girona serviran per aportar més variables que no es van tenir en temporades anteriors. Stuani no ha d'estar sol en atac i tampoc ha de ser l'única referència golejadora. Mamadou Sylla, que va marcar en el dia del debut, i l'argentí Nahuel Bustos poden ajudar molt a la zona de finalització fins al punt que podem veure un equip jugant amb un sistema de joc 1-4-4-2.

L'experiència dels veterans. En un grup on s'estan incorporant jugadors nous, alguns d'ells joves en progressió, l'experiència de futbolistes consagrats a la categoria ha de servir per guanyar partits. Davant una Segona Divisió dura, igualada i sobretot llarga caldrà tirar de veterania, sobretot quan arribin moments complicats en què manquin els bons resultats. El primer canvi important l'hem observat a la porteria. Muric va ser el titular en les dues primeres jornades. Sense encert en algunes decisions clau en el desenllaç final va ser substituït per un Juan Carlos que tot i els tres gols encaixats en el darrer partit ha estat correcte. Al centre de la defensa, Juanpe està cridat a ser el central titular al costat de Bernardo, on també lluitaran per un lloc Ramalho i Bueno. Al centre, Cristóforo i Gumbau són més experts però no es podran relaxar en cap moment perquè Monchu, que pot ser un fixe a la zona d'organització, i Kébé, que està en línia ascendent, milloren el mig camp. L'experiència en moments importants d'Aday Benítez i Samu Sáiz serà decisiva, mentre que de Stuani tornarem a desitjar-ne una temporada similar a les que ens té acostumats.

El cos tècnic construeix. Amb Francisco i el seu cos tècnic al capdavant del projecte, la plantilla del Girona té marge de millora. Aquest equip encara està en pretemporada. L'arribada d'un munt de fitxatges provoca que l'adaptació entre futbolistes i el treball tàctic del grup tingui molt marge de millora. Per ara el balanç és negatiu ja que 6 punts de 15 és poc per a un equip que pot obtenir millors registres. És moment de rectificar els errors, de buscar millor rendiment individual i col·lectiu, de cercar el punt de forma ideal de cada futbolista en benefici de tot l'equip. S'aproxima un calendari dur i compacte: 5 partits en els propers 15 dies poden marcar el ritme de creuer que agafa aquest Girona. Els desplaçaments a Castelló, Almeria i Saragossa són complicats mentre passaran per Montilivi Cartagena i Las Palmas. Com sempre, el treball, el sacrifici, la millora contínua i els encerts a les àrees seran fonamentals per a un equip que ha d'augmentar les seves prestacions.