ecorden Douglas Luiz, el brasiler que va estar cedit al Girona FC pel Manchester City les dues temporades de Primera? Doncs de xiulat i incomprès a Montlivi a internacional amb Brasil. No és l'únic cas. Podríem parlar també de Kayode, a qui aquesta mateixa setmana hem vist marcant gols a Europa amb el Sivasspor turc, quan a Montilivi va passar poc menys que desapercebut durant el temps que va estar-hi, concretament la primera part de la temporada 17/18. Dotze partits, dels quals només dos de titular i la resta estonetes soltes.

Encara més desapercebut va ser el pas d'Angelinho , també autor aquesta setmana de dos gols europeus pel seu equip, el Red Bulls Leipzig, amb qui l'any passat va jugar amb molt protagonisme les semifinals de la Lliga de Campions. En canvi a Girona, ni debutar. I un altre exemple, el de Michael Olunga, actual màxim golejador de la primera divisió japonesa i que a Montilivi només se'l recorda pel hat-trick fet en una segona part pletòrica contra el Las Palmas.

Són casos de jugadors que no s'acoblen, que no entren en els sistemes del tècnic de torn, que el seu estil no és el que proposa l'equip, que per joventut no tenen prou confiança de qui els hi hauria de donar, o que simplement entren amb el pas canviat i ja no hi ha manera de corregir-ho. D'aquests, dimarts i contra un Cartagena que ve de guanyar en podríem haver vist un a Montilivi: Àlex Gallar, que té firmada la clàusula de la por i per tant no podrà enfrontar-se al seu exequip.

Segurament, el de Sabadell seria assenyalat per la majoria d'aficionats del Girona FC com la gran decepció de la plantilla de la temporada passada i en canvi ara lidera el Cartagena amb futbol, gols i assistències. Va ser arribar al seu nou equip i tornar a ser el que havia estat a l'Osca, però amb un incomprensible i horrible any a Montilivi pel mig. La sort és que dimarts no podrà fer contra el Girona allò que l'any passat només va fer amb la samarreta de l'Osca a la primera jornada de lliga. A Gallar no el veurem amb Brasil, ni golejant a Europa, però possiblement aquest any veurem el jugador que ni es va intuir amb la samarreta del conjunt de Montilivi. Si hagués vingut, tindrà sort que ara no hi ha públic als estadis, perquè s'hagués estalviat més d'un xiulet.

Dubtar-ho seria com voler explicar que en el seu moment no s'havia xiulat un Douglas Luiz que ara brilla a la Premier i que busca la classificació carioca pel Mundial de Qatar.