El Girona tornarà a ser l'equip amb menys experiència a Primera Divisió

Els de Montilivi, amb 114 partits i només tres temporades a Primera, presenten l’historial més modest

Borja García i Stuani s'abracen per celebrar un gol a Montilivi.

Borja García i Stuani s'abracen per celebrar un gol a Montilivi. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El Girona s’està guanyant el respecte i la consideració del món del futbol a còpia d’esforç amb bons resultats. L’altre dia mateix el president del Manchester City, Khaldoon Al Mubarak, afirmava en una entrevista al club citizen que «el Girona ja és un equip sòlid de LaLiga». Els de Míchel han posat el llistó molt alt aquesta temporada 2022/23, després d’aconseguir la permanència abans que finalitzés el curs, lluitar per una plaça a la Conference League fins a l’últim dia i acabant en una meritòria desena posició a la classificació amb 49 punts. Tot això, encara té més mèrit si es té en compte que a dia d’avui el Girona continua sent l’equip de Primera Divisió amb menys experiència a l’elit.

Els de Montilivi eren els últims en el llistat dels 20 equips que competeixen a la màxima categoria del futbol estatal, tenint en compte que aquest exercici tot just era la seva tercera experiència a Primera, però la millor notícia és que seguiran sumant partits de primer nivell i que la modèstia no és cap problema a l’hora de plantar cara als rivals. En aquest sentit, la temporada 2023/24 el Girona continuarà sent l’equip amb menys veterania.

El rànquing de clubs amb més partits a Primera Divisió el lideren el Reial Madrid, el Barça i l’Athletic amb 2.990 partits cadascun, que corresponen a les 92 temporades de la història de la màxima categoria. Com és evident, el Girona es troba a anys lluny i suma 114 partits en un total de tres cursos en què ha obtingut 137 punts.

El conjunt blanc-i-vermell continuarà a la cua d’aquest rànquing perquè els tres nous rivals que tindrà, els ascendits Granada, Las Palmas i Alabès s’han fet un tip de jugar a Primera. El que més el club canari amb 1.134 duels. No obstant això, hi ha un altre equip a LaLiga que no arriba a la desena de temporades d’experiència. Es tracta de l’Almeria, que enguany afrontarà la vuitena per superar els 266 partits disputats.

Els millors anys de la història del Girona, tret del descens a Segona, has estat molt profitosos amb 36 victòries, 29 empats i 49 derrotes. Dels partits guanyats, 13 han estat aquesta temporada en què l’equip ha millorat ofensivament i s’ha postulat com un dels més golejadors de Primera amb 58 gols. Els de Míchel han de mantenir la línia ascendent perquè algun dia ser l’equip amb menys partits a l’elit deixi de ser una anècdota.