El Girona busca una estrena triomfal davant l’afició

L’equip de Míchel ha d’aïllar-se de les provocacions del Getafe per dur a terme el seu pla de partit i intentar començar la temporada com a local amb una victòria

Santi Bueno i Kébé s’entrenen, però continuen sent baixa per al duel d’avui

Tsygankov corre amb la pilota durant l'entrenament d'ahir.

Tsygankov corre amb la pilota durant l'entrenament d'ahir. / GIRONA FC/NURI MARGUÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Torna la Primera Divisió a Montilivi vuitanta-quatre dies després d’acomiadar la temporada 2022/23 amb una gran festa per haver aconseguit la permanència. Aleshores, Míchel parlava de fer història. Una paraula que s’ha mantingut intacta en el seu discurs. En l’estrena de la Lliga davant la Reial Societat (1-1), l’entrenador del Girona insistia als seus jugadors que aquest «és l’any de creure, créixer i ser immortals». D’aquí al final del curs el de Vallecas es marca la il·lusionant xifra dels 53 punts, per la qual ja se n’ha sumat un i en poden ser alguns més si aquest vespre s’aconsegueix fer una entrada triomfal en el retorn a l’estadi.

El Getafe repeteix com a rival del primer partit a casa, però ho fa amb José Bordalás a la banqueta. El tècnic alacantí és un clàssic a la banqueta del conjunt madrileny, tot i que no se’l té en compte pel bon joc que practica sinó per la capacitat que té d’esgarrapar punts jugant un futbol molt diferent del que caracteritza al Girona amb el seu atreviment. La setmana passada, per exemple, el Getafe va protagonitzar un inici bastant polèmic a LaLiga EA Sports amb un empat sense gols contra el Barça (0-0) en un duel amb nombroses pèrdues de temps i provocacions a les quals caldrà abstenir-se.

Després que Dovbyk tingués el debut somiat amb un gol al Reale Arena vuit minuts després d’haver entrat al terreny de joc per substituir Stuani, caldrà veure si el davanter ucraïnès ja s’ha guanyat o no la titularitat. A priori, encara és aviat perquè Dovbyk formi l’onze inicial. Tenint en compte que l’ex del Dnipro-1 continua amb el seu procés d’adaptació, tot fa pensar que serà Stuani l’home de referència escollit.

També caldrà veure com l’entrenador organitza el sistema 4-2-3-1. Si fa la mateixa justificació que Anoeta, en defensa hi situarà Arnau, David López, Daley Blind i Miguel, al mig del camp la parella formada per Aleix Garcia i Yangel Herrera, i en zona d’atac Sávio, Tsygankov per darrere Stuani i Yan Couto amb la idea de tenir algú com Iván Martín que pugui actuar de migcampista de recanvi. Ara bé, l’altre dia es va comprovar que Tsygankov rendeix molt millor des de l’extrem dret i que Pablo Torre pot generar molt més a l’esquerra que no pas Couto, ubicat en una posició que no és la seva. Míchel podria fer algun canvi en aquest sentit.

Compte enrere per Santi Bueno i Kébé

El Girona manté les baixes per rebre als de Bordalás, però amb l’esperança que d’aquí poc seran menys els futbolistes que hi ha a la infermeria. Míchel va revelar ahir que Santi Bueno i Kébé estan entrenant amb normalitat amb el grup, encara que prefereix ser prudent de cara a la seva tornada i no incloure’ls avui en la convocatòria.

El migcampista de Mali mereix una menció especial després d’haver-se passat tota la temporada passada en blanc. Kébé va lesionar-se de gravetat la temporada 2021/22 i encara no ha tingut l’oportunitat de debutar a Primera. Míchel i la resta de l’equip l’esperen amb impaciència.

Un Getafe amb cares conegudes

Per la seva part, el Getafe arriba a Montilivi amb la intenció de netejar la imatge després de dur a terme un joc destructiu i conservador contra els blaugranes. Damiáni Mitrovic van ser els més qüestionats pel seu comportament al damunt de la gespa d’un equip on hi ha els ex del Girona Portu, Choco Lozano i Jaime Mata, sancionat.

En aquest sentit, Bordalás no podrà comptar amb tots els futbolistes que té a la plantilla. A part dels lesionats Luis Milla, Arambarri, Carmona i Enes Ünal, el tècnic del Getafe té el dubte de Mitrovic per molèsties al turmell esquerre i la sanció de Mata que va ser expulsat contra el Barça. Mentre que Alderete s’afegeix a la llista de convocats després d’haver sigut inscrit aquesta setmana.

L’homenatge a Eloi Amagat

Un dels principals atractius del partit d’avui, a part del retorn de la Lliga a Montilivi, serà l’acte de comiat que el club ha preparat a un jugador de llegenda com ho és Eloi Amagat. El migcampista gironí va anunciar la setmana passada que es retirava del futbol i el club ha volgut preparar-li un homenatge al que va ser el seu gran capità. Tenint en compte que es farà abans de l’inici del duel, es recomana als assistents que accedeixin amb temps a Montilivi per poder fer un gran reconeixement a Eloi.

L’afició ha de tenir la clau en el primer partit a casa per començar a sumar de tres en tres.

Subscriu-te per seguir llegint