El Girona allarga l'estat de gràcia contra el Sevilla (1-2)

Els gols de Yangel Herrera i Aleix Garcia donen els tres punts als de Míchel al Sánchez Pizjuán · El VAR s'alinea amb els gironins anul·lant un gol per fora de joc de Rakitic i un invalidant un penal per mans de David López

Marc Brugués

Marc Brugués

Són només tres jornades sí, però l'inici de Lliga del Girona està fent somiar tothom. L'equip està en estat de gràcia i totes li ponen, fins i tot el VAR, que va anul·lar un gol de Rakitic per fora de joc i invalidar un penal per mans de David López ja als minuts finals. Dues accions que no treuen cap mèrit a un exercici magnífic del Girona a les dues àrees. La solidesa en defensa i l'efectivitat en atac amb un gol de Yangel Herrera a pilota aturada i un altre en una arribada d'Aleix Garcia van donar la primera victòria del curs a domicili que confirmen que l'equip vola en aquest començament de curs.

Més que satisfet amb les prestacions ofertes per l'equip contra el Getafe i malgrat que havia visualitzat un partit no tan obert, Míchel va repetir el mateix onze de la jornada passada, amb Stuani en punta d'atac i Savinho, Iván Martín i Tsygankov per darrere. Veient-se cuer després d'haver perdut els dos primers partits de Lliga, el Sevilla va sortir a mossegar des del primer segon i de seguida va posar en dificultats el Girona. Amb una pressió local asfixiant, als de Míchel els va costar molt entrar al partit. En-Nesyri i Ocampos van disposar d'un parell d'ais sense conseqüències. Semblava que els andalusos havien d'atropellar un conjunt gironí que va ensenyar les urpes amb un cop de cap David López fora. La pilota aturada seria la millor medicina per als gironins que van treure petroli en un córner en curt servit per Tsygankov que, després d'un primer refús, Yangel Herrera va enviar al fons de la porteria de Dmitrovic.

Millor impossible per a un Girona que semblava treure's la pressió del Sevilla de sobre i asserenar-se un xic. No seria així perquè Gazzaniga hauria d'intervenir per evitar l'empat en una jugada individual que va fer el que va voler dins l'àrea abans de xutar. El porter salvaria també un intent perillós de Suso mentre el setge local continuava. Només les accions al contracop de Savinho frenaven el ritme del Sevilla. El brasiler va fregar el gol en una magnífica acció individual en què, amb tot a favor i Stuani sol, va veure com Dmitrovic aturava el seu llançament. L'uruguaià el va renyar de valent veient com es perdia l'ocasió de situar-se 0-2 i encarrilar un partit que s'anivellaria en l'afegit de la primera part. I encara gràcies. Gudelj va empatar en un refús curt d'Herrera en un córner i encara hi va haver temps perquè el travesser salvés els de Míchel del 2-1 en una rematada acrobàtica d'En-Nesyri.

La represa va començar amb un ensurt d'Ocampos que Juanpe va salvar. El central canari havia entrat al camp en substitució de Yangel Herrera, tocat. Veient com altre cop el Sevilla posava la directa, el Girona va anar per feina i va trobar el segon gol en una acció per la dreta entre Tsygankov i Arnau que va finalitzar magistralment Aleix Garcia. El Girona es tornava a avançar i, per postres veuria com el VAR invalidaria el ràpid empat del Sevilla per fora de joc de Rakitic abans que el croat clavés la pilota espectacularment a l'escaire d'un Gazzaniga, que havia calculat malament la sortida.

El Sánchez Pizjuán veia frenada l'eufòria d'un empat frustrat que donava ales, per contra, al Girona. S'entrava al tram final amb el Sevilla bolcat i els de Míchel jugant amb velocitat al contracop amb Couto, Savinho i Dovbyk. Fruit d'això, a punt va estar l'equip de sentenciar amb una acció que Savinho va enviar al pal i després Dovbyk va rematar fora increïblement. També estaria a punt de pagar-ho el Girona quan Gil Manzano va xiular un penal per mans de la barrera en una falta. El VAR el corregiria i salvaria el Girona que ja es veia deixant-se dos punts. No seria així i l'alegria dels blanc-i-vermells al final del partit definia l'estat de gràcia d'un equip que vola.

En directo