J.B.M., Girona.

Un bon repàs a l'assignatura de ciències hauria salvat un grup de turistes belgues d'un ridícul més que notable. Els joves van escalar fins al Lleó del Mercat pensant que així complirien amb la tradició de fer-li un petó i algun dia tornar a la ciutat. El que desconeixien és que s'equivocaven de cul i... de gènere.

Segons va informar la policia, una ciutadana va avisar que hi havia uns nois enfilats al monument de la plaça del Mercat . Els agents es van adreçar al lloc i van veure tres nois enfilats al cim de l'antic baluard i dos nois més que els estaven gravant amb una videocàmera. Segons els testimonis, els joves cridaven als vianants mostrant orgullosos la seva complicitat amb la ciutat, però ignorant les ciències naturals.

El que semblava una bretolada, en realitat, era quelcom més. Els agents van preguntar als nois que filmaven què feien els seus companys, i els van explicar que eren estrangers, concretament belgues, i que havien sentit a dir que a Girona era costum de fer un petó al cul de la lleona. Segons els joves, per això els seus companys s'estaven enfilant. Amb més dificultats de les previstes. Els escaladors van baixar sense aconseguir fer cap petó. Els agents els van identificar, ja que si algun element havia quedat malmès, haurien estat els responsables de reparar els danys. La policia va ajudar-los a subsanar el seu error i els va acompanyar un tros cap el cul de la lleona, a l'esglèsia de Sant Feliu. A més van aprofitar per explicar-los les diferències visibles, i evidents, entre els dos gèneres. "Mai fa nosa un repàs de ciències", van assegurar ahir els responsables policials.