Girona es va convertir durant gran part del dia d'ahir en un formiguer de persones que van passejar per les múltiples parades que omplien el centre i el Barri Vell. Al matí l'afluència va ser més baixa que altres anys perquè la pluja va espantar alguns ciutadans.

Com cada any, van ser molts centenars les persones que van barrejar-se entre els quadres, llibres, aliments i peces de col·leccionisme. No obstant, la sensació era que respecte a altres anys, hi havia una mica menys de gent. Que aquest any fins i tot, en alguns punts, es podia caminar sense trepitjar la sabata del vianant del davant.

Hi havia una quinzena de fires i mercats que oferien i venien productes de tot tipus. S'abarcava des de la zona de correus fins a la plaça del Lleó. Per exemple, hi havia diferents fires d'alimentació. Es podien comprar embotits, begudes, menjars artesanals, formatges, fruits secs, creps, olives i altres productes. N'hi havia a la Rambla de la Llibertat, a l'avinguda Ramon Folch , a la plaça Independència i a l'entorn de la plaça de l'Oli i les voltes d'en Rosés.

La tradicional fira del dibuix i la pintura de la plaça del Vi, pont de Pedra i la Rambla arribaven a la 43a edició i enguany s'hi va afegir la primera fira de la fotografia. Altres mercats eren la fira del mineral al carrer Ciutadans, del col·lecionisme a la plaça Catalunya, la del llibre vell i nou a la plaça Independència, la trobada de brocanters i antiquaris a l'entorn del Cul de la Lleona i les fires d'artesania al carrer Santa Clara i al pont de Pedra.

A la plaça del Mercat s'hi va organitzar una trobada de vehicles clàssics, mítics i esportius.