Les corals gironines es reuneixen avui a Salt per celebrar el seu desè aplec. La iniciativa s'emmarca en els actes de celebració del setè aniversari de la coral Tribana i reunirà totes les corals de la demarcació que oferiran un concert conjunt a les cinc de la tarda a la Factoria Cultural Coma Cros, amb la participació de més d'un centenar de cantaires.

L'aplec de corals de les comarques de Girona se celebra anualment en una població diferent i aquest any l'escollida ha estat Salt pel desè aniversari de la coral Tribana. A les deu del matí es farà un assaig del cant comú i, a partir de les dotze del migdia, els integrants de les corals podran passejar per les Deveses de Salt o participar en la Diada de l'Aniversari dels Marrecs, davant l'Ajuntament.

Després d'un dinar, on està prevista la participació d'unes 180 persones, a les cinc de la tarda es farà el concert de totes les corals, amb entrada gratuïta. En la primera part, diferents corals oferiran part del seu repertori. En la segona, s'oferirà un cant comú on interpretaran Cant d'estiu, de Waldemar Ahlén, la cançó tradicional A l'horta del meu pare, adaptada en versió coral per Pérez Moya, i Ciutat de parella, de Mercadal.

El director del cant comú serà Ramon Vilar, antic escolà de Montserrat i actual director de la coral Preludi d'Amics de la Unesco de Barcelona i del cor Blanquerna. Vilar és el cap de l'equip tècnic de la Federació Catalana d'Entitats Corals. Les activitats acabaran amb un espectacle de la colla Diables d'en Pere Botero.