El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Girona considera que la decisió de la Comissió de Patrimoni de denegar el pavelló que PSC i ERC impulsen al Parc de la Devesa "ha situat les coses allí on el sentit comú recomana". Els nacionalistes assenyalen que l'alcaldessa, Anna Pagans, "ha de rectificar i ha de retirar el projecte de construir un pavelló" i, al mateix temps, "donar explicacions i assumir responsabilitats".

CiU sospita que tal com va passar amb el xalet Tarrús, on es va demanar la dimissió del regidor d'Urbanisme, Joan Pluma, per una sentència que ha suposat un alt cost per al consistori gironí, aquest cop tampoc ningú demanarà disculpes ni assumirà responsabilitats. "No perdem l'esperança que el regidor d'Esports -en referència a Josep Maria Jofre- renunciï a la seva responsabilitat".

Segons el principal grup de l'oposició, l'equip de govern es va "entossudir a construir un pavelló a la Devesa sense escoltar ni els veïns ni l'oposició, i ho va fer, a més, dividit (ICV-EUiA); no crec que sigui el lloc adequat". Els nacionalistes, recorden que són partidaris que "qualsevol actuació que s'hagi de fer a la Devesa compti amb el suport de dues terceres parts dels regidors del consistori".

A la festa major del barri Devesa-Güell tothom parlava de la resolució de Patrimoni. El president de l'Associació de Veïns, Josep Plazas, va qualificar la decisió com "el triomf del poble" i va indicar que "una cosa així no havia passat mai". Com CiU, Plazas també considera que mai s'ha volgut escoltar els veïns, que el procés participatiu sobre el Parc que es va fer fa un any només era un simulacre. Al parer del representants veïnals, tant PSC com ERC (els dos partits impulsors del projecte) han "d'aprendre de l'esperit de Porto Alegre: han de donar la veu als ciutadans i no als polítics".

PP: Diners per a accions socials

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, va celebrar ahir la decisió de la Comissió de Patrimoni i espera que el govern local acati la decisió. No obstant, vol saber exactament per què s'ha rebutjat el projecte, un motiu que la cap representant de la Comissió de Patrimoni encara no ha fet públic. La portaveu popular va recordar que el seu grup sempre ha defensat que en temps de crisi el que s'hauria de fer és aprofitar els diners que l'equip de govern ha anat reservant pel projecte en els dos darrers pressupostos per destinar-los a accions socials.

Concepció Veray recorda que a la ciutat hi ha molta gent amb necessitats i que, amb els més de dos milions ja reservats pel govern local, podrien rebre ajuts econòmics.