L'Ajuntament de Girona ha donat per tancada la presentació d'ofertes per gestionar el bar del Teatre i el resultat ha estat que la nova concessió ha aixecat l'interès de diferents empreses. Tres aspirants s'han presentat per gestionar el polèmic bar, que va obrir les portes sense permís i amb una adjudicació sense concurs. L'Ajuntament de Girona ha concedit ara el permís d'obertura després que estigués diversos mesos obert. Quan es va fer públic el cas, govern i oposició es van enredar en un agre debat.

Tot i que no ha transcendit el nom de les tres empreses aspirants, la diversitat confirma l'interès que en situació de crisi despertava una nova oportunitat de negoci. Com ja va publicar Diari de Girona, el bar ha exercit aquesta activitat de manera provisional almenys des de l'abril de l'any passat. Oficialment, consta que es va adjudicar sense concurs el passat octubre. Al bar només s'hi pot accedir a través de la porta del mateix Ajuntament de Girona.

L'àrea de Medi Ambient va decidir atorgar la llicència d'obertura al mateix Ajuntament de Girona el passat desembre. Tot i això, el bar està en funcionament des de fa mesos. Almenys, la zona habilitada en el teatre com a restaurant i de serveis des de la primavera del 2009.

L'adjudicació es feia de manera directa i provisional per un termini d'un any a excepció que es decidís convocar un concurs. Paradoxalment, el concurs es va convocar el 7 de gener, el mateix dia que CiU va presentar una petició a l'Ajuntament per conèixer la situació legal i els contractes del restaurant del teatre.

Anna Pagans va signar un decret el mateix 7 de gener en què demanava que s'iniciés l'expedient per posar en marxa l'adjudicació. La interventora també fa un dels informes amb la mateixa data.

Un debat molt dur al ple

El regidor de CiU, Joaquim Oliva, i l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), van mantenir un dur debat amb acusacions creuades en un punt de l'odre del dia del ple de febrer en què es debatia la concessió del servei de bar del teatre municipal. Oliva havia acusat els "socialistes" d'haver fet la contractació "a dit" i va demanar-los que "abandonessin la 'concepció visigòtica' de governar des de l'Ajuntament i deixar de pensar que la ciutat és de propietat privada seva".

L'alcaldessa va respondre amb indignació a les paraules del regidor nacionalista. Li va reclamar que retirés les paraules que va considerar com una acusació "concreta i molt greu". Inicialment, Oliva es va negar a retirar el que havia dit i va explicar que ho retiraria si es demostrava que amb les accions de govern es desmentien les seves paraules. L'alcaldessa va apuntar que, amb l'actitud d'Oliva, CiU no feia "cap bé a la ciutadania" i que no era propi d'un grup d'oposició, ni de CiU. L'edil nacionalista va canviar. Va plantejar retirar les seves acusacions si l'alcaldessa retirava les seves paraules. Com va acabar essent.