Salt reobrirà el Mas Mota com a centre cívic i seu dels serveis socials d'atenció primària després de Setmana Santa. Els treballs de reforma del Mas Mota han suposat una inversió de 193.276,24 euros que s'han finançat a través del Pla de Barris Salt-70, un pla que rep aportacions de la Generalitat i l'Ajuntament.

Els treballs de remodelació de l'edifici han permès la recuperació de les façanes i la supressió de les barreres arquitectòniques actuals amb la instal·lació d'un ascensor i la millora de l'accés. La reobertura de l'espai permetrà millorar els serveis als veïns i veïnes del sector del centre de Salt.

El Mas Mota se cedirà a les entitats que ho sol·licitin per celebrar-hi reunions, trobades o actes en les sales polivalents de què disposa. A més, els veïns i veïnes comptaran amb una sala-biblioteca on podran llegir la premsa diària, veure la televisió o connectar-se a Internet a través de la zona Wi-Fi. Les sales del Mas Mota podrà acollir també exposicions temporals.

L'espai del centre cívic serà a la planta baixa de l'edifici. Al primer pis, se situaran els tècnics i treballadors dels serveis socials d'atenció primària, que es gestionen des del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt.

Un edifici històric

El Mas Mota és una antiga masoveria agrícola que data del segle XVIII. L'edifici era propietat de la família Puig i estava dividit en dues cases on vivien dues famílies. El nom de Mas Mota prové de la família Mota, que hi vivia al segle XIX. Can Mericana Seca és el nom amb què els veïns coneixien l'edifici per una de les famílies que hi va viure. Aquest nom popular va fer que la primera associació de veïns de la plaça Catalunya, que es va constituir l'any 1984, es fundés com a Associació de Veïns Can Mericana Seca.

L'Ajuntament de Salt va comprar l'edifici als antics propietaris i ?l'any 1985 es va fer la primera intervenció per a la seva rehabilitació, que va anar a càrrec de l'arquitecte Escribà-Nadal, i el va convertir en un centre social.

Anys abans, el Mas Mota havia estat en perill, ja que l'any 1979, quan Salt estava annexionat a Girona, hi havia un projecte per enderrocar-lo i adequar l'espai com a zona verda.