Els responsables del camp de tir de la Devesa confien a tenir enllestides les instal·lacions al polígon de la Nestlé abans que acabi l'any. De moment, ja hi han invertit 300.000 euros però falta aconseguir la resta del finançament dels 900.000 euros en que està pressupostat el trasllat.

Fa anys que el projecte per ubicar el nou camp de tir en la Nestlé, està sobre la taula. L'Ajuntament de Girona va cedir un terreny al costat de la fàbrica per trenta anys a canvi que la Policia Municipal hi pogués fer pràctiques de tir. El president del club de tir olímpic de Girona Alejandro Pérez, va reconèixer a Ràdio Girona que els corre pressa el trasllat perquè és una de les instal·laciosn afectades pel pla d'usos de la Devesa, que està a punt de ser aprovat.

"Serà molt costós, però espero que abans de finals d'any desencallat tot això", va remarcar Pérez. " A partir de primers del pròxim any, tenir ja molt encarrilat les noves instal·lacions", va fegir. La idea és obrir també el camp de tir a Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil, però aquests hauran de pagar una quota. L'Ajuntament de Girona podria enderrocar l'edifici de la Devesa a l'hivern.

En els últims dos anys, la instal·lació de tir de la Devesa ha estat notícia pels continus incidents amb projectils perduts que havien anat a parar fora de l'equipament.

El mes passat, la Guàrdia Civil va precintar el camp de tir de la Devesa després que en unes pràctiques en sortís un bala rebotida. ?Segons van confirmar fonts policials, el succés es va produir a finals de setembre durant unes pràctiques de la Guàrdia Civil en la instal·lació del club de tir de la Devesa. Segons les mateixes fonts, una bala n'hauria sortit rebotida.

Impacte amb un cotxe

Aquest fet va suposar el tancament de la galeria de manera cautelar per investigar com s'havia produït l'incident. De les perquisicions se n'ha fet càrrec el departament d'Intervenció d'Armes de la mateixa Guàrdia Civil.

Segons altres fonts, l'impacte de la bala s'hauria produït contra el vidre d'un cotxe a fora del recinte i hauria provocat el trencament d'un vidre.

L'any passat, els responsables del camp de tir de la Devesa de Girona van aturat provisionalment l'activitat a l'equipament després que també s'escapés un tret i passés a poca distància d'una dona que passejava pel parc. Els experts de la Guàrdia Civil van comprovar que el camp i la galeria de tir complien les mesures de seguretat i la hipòtesi que pren més força és que el tret rebotés, passés per sobre la tanca de l'equipament i impactés contra un arbre.